Main Content

PL: Chelsea blízko k titulu po výhre nad Liverpoolom, úspešný aj Man.Utd.

nedeľa, 2. máj 2010 16:58 | Autor: TASR

PL: Chelsea blízko k titulu po výhre nad Liverpoolom, úspešný aj Man.Utd.
PL: Chelsea blízko k titulu po výhre nad Liverpoolom, úspešný aj Man.Utd. | zdroj: SITA

Futbalisti FC Chelsea zvíťazili v nedeľňajšom šlágri predposledného 37. kola najvyššej anglickej futbalovej súťaže Premier League 2009/2010 na pôde FC Liverpool 2:0 (1:0) a urobili veľmi dôležitý krok k zisku majstrovského titulu.

"The Blues" majú aktuálne na čele tabuľky náskok jediného bodu pred úradujúcim ligovým šampiónom Manchestrom United. "Bol to veľmi dôležitý krok v boji o titul. Hrali sme dnes veľmi dobre, zaslúžili sme si vyhrať. Máme veľkú radosť, pretože zápas proti Liverpoolu nikdy nie je jednoduchý. Takticky sme ho však zvládli," nechal sa počuť kouč londýnskeho mužstva Carlo Ancelotti. Chelsea privíta v záverečnom 38. kole Premier League v nedeľu 9. mája od 17.00 h SELČ na Stamford Bridge podpriemerný Wigan Athletic a akékoľvek víťazstvo jej zabezpečí štvrtý majstrovský titul v histórii tohto klubu. "Červení diabli" z Old Trafford nastúpia v rovnakom čase proti Stoke City. Liverpool prišiel po jedenástej prehre v tejto sezóne a tretej na domácom ihrisku definitívne o šancu na 4. priečku, ktorá zaručuje účasť v Lige majstrov 2010/2011.

Skóre duelu na Anfield Road otvoril v 33. min svojím 26. gólom v sezóne kanonier hostí Didier Drogba, ktorý využil fatálnu chybu domáceho kapitána Stevena Gerrarda pri "malej domov". Drogba sa týmto presným zásahom dotiahol na čele poradia kanonierov na Wayna Rooneyho z Manchestru United. Triumf Chelsea potom v 54. min spečatil po peknej kombinačnej akcii stredopoliar Frank Lampard, ktorý strelil už svoj 21. gól v končiacom sa ligovom ročníku. "Gerrard urobil obrovskú chybu a ja som mal šťastie, že som sa nachádzal v správny čas na správnom mieste a skóroval som. Bol to dôležitý gól, ktorý zvýšil naše sebavedomie," povedal novinárom Didier Drogba.

Obhajca celkového prvenstva Manchester United zvíťazil na ihrisku Sunderlandu najtesnejším rozdielom 1:0, keď sa ako jediný presadil Portugalčan Nani. V závere zápasu sa na pár sekúnd dostal na ihrisko aj stredopoliar Owen Hargreaves, pre ktorého to bol prvý duel v drese seniorského mužstva po dlhotrvajúcich zdravotných peripetiách.

FC Fulham si pripísal po štvrtkovom víťazstve v Európskej lige UEFA 2009/2010 aj triumf v Premier League, keď na vlastnom štadióne zdolal West Ham United (3:2). "Chalupári" sa zásluhou zisku troch bodov posunuli z 13. na 10. priečku v tabuľke, keď za svojím chrbtom nechali 44-bodové trio Sunderland, Stoke City a Blackburn.

FC Liverpool - FC Chelsea 0:2 (0:1)
 
Góly: 33. D. Drogba, 54. Lampard 

FC Fulham - West Ham United 3:2 (1:0)  
Góly: 45. C. Dempsey, 58. C. Cole (vlastný), 79. Chuka - 61. C. Cole, 90. G. Franco 

AFC Sunderland - Manchester United 0:1 (0:1)

Gól: 28. Nani