Main Content

Rušné leto v Arsenale pokračuje: Nové zmluvy, odchody aj príchody

pondelok, 16. august 2021 20:38 | Autor: Jakub Vaverka

Granit Xhaka
Granit Xhaka | zdroj: TASR

Na londýnskom Emirates Stadium, kde je doma Arsenal, je počas prebiehajúceho leta poriadne rušno. A zrejme aj bude do konca letného transferového okna.

O tom, že Alexandre Lacazette a Pierre-Emerick Aubameyang možno zmenia dres, pretože ich pozorne sleduje katalánsky gigant FC Barcelona, sme už písali v predošlých dňoch. Aktivity v červenej časti severného Londýna je však viac než dosť.

Zarezonovalo predĺženie kontraktu so švajčiarskym reprezentantom Granitom Xhakom. Stredopoliar, ktorý zažiaril na EURO 2020 podpísal novú trojročnú zmluvu, i keď dlho to vyzeralo, že zamieri do talianskeho AS Rím.

Martin Odegaard
Martin Odegaard | zdroj: TASR

Potom je tu podľa britských médií obrovská snaha Hectora Bellerína, aby toto leto zmenil dres. Údajne už za Arsenal hrať nechce a má viacero ponúk predovšetkým zo španielskej Primera División.

A v neposlednom rade sa špekuluje o príchode Martina Odegaarda z Realu Madrid, ktorý bol v tíme Kanonierov v uplynulom ročníku na hosťovaní a hráč aj klub boli spokojní. Biely Balet je vraj ochotný spustiť z pôvodnej ceny.