Main Content

Elitná jedenástka týždňa podľa portálu Sport7.sk (#2 Január)

streda, 11. január 2012 17:26 | Autor: Roman Bobaľ

Elitná jedenástka týždňa podľa portálu Sport7.sk (#2 Január)
Elitná jedenástka týždňa podľa portálu Sport7.sk (#2 Január) | zdroj: Roman Bobaľ pre Sport7.sk, foto SITA, úpravy Sport7

Tradične v stredu večer prinášame ďalšie pokračovanie našej rubriky “elitná jedenástka týždňa“. V aktuálnom vydaní sme zohľadnili výkony hráčov v anglických, španielskych a talianskych ligách a pohároch.

BRANKÁR

Neuveriteľný, prekrásny a zázračný gól – to boli určite slová fanúšikov Evertonu na Goodison Parku po góle netradičného strelca brankára Tima Howarda. Veľmi sme zvažovali to, či amerického brankára zaradíme do elitnej zostavy, no keďže Howard inkasoval dva góly a jeho tím napokon s Boltonom prehral uprednostnili sme Gustava Adolfa Munúu, strážcu svätyne prekvapenia tejto sezóny Primera Division UD Levante. Munúa si udržal proti Mallorce čisté konto, chytil viacero šancí súpera a bol vyhlásený aj za najlepšieho brankára kola podľa goal.com. My preto veríme, že bol náš výber správny.

OBRANCOVIA

Stred obrany tento krát vypĺňa Brede Hangeland, ktorý v ligovom zápase Fulhamu proti Arsenalu ukázal naozaj brilantné defenzívne zákroky. Nórsky reprezentant pomohol svojmu tímu veľkou mierou k víťazstvu 2-1, tým že neustále kazil hru najväčšiemu ofenzívnemu klenotu Premier League Robinovi Van Persiemu.

Ďalším účastníkom našej defenzívnej zostavy je kapitán Manchestru City Vincent Kompany. Za ocitnutie sa v elitnej zostave týždňa pochopiteľne nevďačí svojmu výkonu proti Manchestru United v FA Cupe, v ktorom sa nechal rýchlo vylúčiť, ale predchádzajúcemu zápasu proti Liverpoolu, v ktorom bol doslova neprechodným štítom pre útočníkov The Reds. Citizens bude v najbližších štyroch zápasoch pre disciplinárny trest rozhodne veľmi chýbať.  

Posledným defenzívnym hráčom v našej zostave je obranca milánskeho AC Thiago Silva, ktorý predviedol spoľahlivý výkon proti nováčikovi Serie A Atalante.

ZÁLOŽNÍCI

Pravý kraj našej zálohy obsadil španielsky reprezentant a dirigent hry Manchestru City David Silva, ktorý nepriamo rozhodol pohárový zápas proti Liverpoolu na Etihad Stadium. Ako býva zvykom, tak aj v tomto zápase si pripísal veľmi dôležité asistencie, čo pomohlo Citizens k jasnému víťazstvu 3:0.

Yohan Cabaye z Newcastle môže byť právom hrdý na svoj výkon v ligovom zápase proti favoritovi Manchestru United. Obrane úradujúceho majstra Premiership strelil jeden gól a v strednom pásme sa prezentoval výbornou defenzívnou prácou. Pri zakladaní protiútokov Strák bol zároveň stále nebezpečný a kreatívny.

Partnerom Cabayeho v strede elitnej záložnej formácie sa stáva vďake úžasnému výkonu v pohárovom zápase proti Liverpoolu Yaya Touré.  Yaya bol nekompromisný v obrannej činnosti a neuveriteľne nebezpečný pri  každom dotyku s loptou. Rýchlosť s akou rieši náročné herné činnosti je priam ohromujúca. Jeho odchod na Africký pohár národov bude pre zostavu Citizens veľmi citeľnou stratou.

Netradičným asistenčným hattrickom sa zaskvel Mesut Ozil, ktorý pomohol deklasovať nováčika La Ligy Granadu. Bol jedným z najlepších hráčov v zápase i v celom kole Primera Division. My ho zaraďujeme na ľavý kraj záložnej formácie.

ÚTOČNÍCI

Do útoku sme mali hneď niekoľko horúcich kandidátov. Diego Milito žiaril v drese Interu, Peter Crouch rozhodol dvoma gólmi o dôležitej výhre Stoke, Demba Ba mal leví podiel na výhre Newcastle nad Manchestrom United a dokonca sme zvažovali aj zaradenie navrátilca Thierryho Henryho, ktorý dokázal za prvých 11 minút na trávniku rozhodnúť o výhre Arsenalu nad Leedsom. Napokon sme uprednostnili nasledovnú trojicu hráčov.

Prvým je Wayne Rooney, ktorý strelil vo veľkej bitke o Manchester dva góly do brány domácich Citizens, oba hlavou. Rooney bol najnebezpečnejším hráčom "Červených Diablov" a vôbec nemal ďaleko od hetriku.

Druhým útočníkom, ktorý nemohol v našej zostave chýbať, je Rooneyho protivník zo spomínaného zápasu Sergio Aguero. Argentínsky kanonier v službách Manchestru City predviedol svoje umenie hlavne v druhom polčase. V prestávke Roberto Mancini za stavu 0-3 stiahol z taktických dôvodov dvoch ofenzívne ladených hráčov Davida Silvu a Adama Johnsona. Aguero tak ostal od úvodu druhého dejstva v útoku takmer osamotený a napriek tomu dokázal v najväčšej miere prispieť ku skorigovaniu stavu na 2-3. Každý dotyk Aguera znamenal pre obranu United veľké nebezpečenstvo. Je obdivuhodné koľko energie sa skrýva v tomto hráčovi. 

Posledným útočníkom elitnej jedenástky týždňa je kanonier Bieleho baletu Karim Benzema. Francúzsky reprezentant si v ligovom stretnutí s Granadou výborne rozumel s Mesutom Ozilom, ktorý mu poslal dve gólové prihrávky. Francúzsky reprezentant strelil dva góly a zaradil sa medzi päticu najlepších strelcov španielskej ligy ku Higuaínovi, Soldadovi, Messimu a Ronaldovi.