Main Content

Saul Niguez je šťastný, že je v Chelsea. Čo bolo preňho kľúčové v rozhodovaní?

štvrtok, 2. september 2021 07:30 | Autor: Jakub Vaverka

Saul Niguez
Saul Niguez | zdroj: TASR

V posledný deň prestupového obdobia sa udial veľmi zaujímavý presun, súčasťou ktorého bol španielsky záložník Saul Niguez. Získala ho londýnska Chelsea, i keď vôbec nemá zaručené, že bude hrávať. A už vôbec nie pravidelne.

26-ročný záložník bol súčasťou Atlética Madrid neustále od roku 2014. Tréner Diego Simeone s ním počítal, i keď uplynulé sezóny neboli práve výhrou. "Cítil som, že som uviazol na poste, ktorý nebol môj. Moja hlava neakceptovala novú pozíciu. S trénerom som o tom viackrát diskutoval. Toto sa dialo posledné tri roky," prezradil Saul na platformeTwitch.

"Dlhujem mu všetko, máme spolu skvelý vzťah. Musí však byť trochu sebecký, a teda ak mal pocit, že ma lepšie využije na krídle, tak to robil," uvedomuje si fungovanie futbalového priemyslu Niguez. 

Keď prišla príležitosť na hosťovanie v Chelsea, v kádri víťaza Ligy majstrov, Španiel nemal príliš o čom uvažovať. "V tejto situácii vyhrali všetky strany. Klub a tréner získali hráča, ktorého chceli a ja idem do klubu, kde ma chcú."

"Chelsea mi sľúbila, že budem trénovať na mojej pozícii. Budem pokračovať v práci, robiť veci, ktoré mi teraz neboli umožnené, to bolo pre moje rozhodovanie najdôležitejšie," prezradil Saul. Na Stamford Bridge bude nosiť pravdepodobne číslo 17, ktoré sa uvoľnilo po tom, čo Mateo Kovačić zmenil svoje číslo na 8. 

Saul Niguez je pripravený na to, že dostať sa do zostavy cez Kantého, Jorginha a Kovačića rozhodne nebude jednoduché. "Sú to traja záložníci, ktorí hrajú na úžasnej úrovni. Hrať nebude jednoduché, ale v podobnej pozícii som bol už v minulosti, takže to chápem."