Main Content

Hazard zo strany PSG. Mohli zarobiť 200M, takto Mbappé odíde za "drobné"

piatok, 3. september 2021 08:00 | Autor: Jakub Vaverka

Kylian Mbappé
Kylian Mbappé | zdroj: TASR

Futbalový biznis je neúprosný. Niekedy sa udejú veci, ktoré na prvý a ani na druhý pohľad nedávajú zmysel. A to, že Paríž Saint-Germain nepredal do Realu Madrid Kyliana Mbappého, to je jednou z nich. 

Zhrňme si fakty. Kylian Mbappé má v PSG platný kontrakt do leta 2022. Dal najavo, že chce prestúpiť do Realu Madrid, pričom dal taktiež najavo to, že nepredĺži v Parku Princov svoju dosluhujúcu zmluvu.

Biely Balet si tieto faktory uvedomoval. Najprv s Parížanmi hral prestupovú hru, ponúkol 140 miliónov eur, následne dokonca 180 miliónov. Vedenie PSG deklarovalo, že Mbappé môže odísť, ale pod cenu. 

K tomu dodajme, že športový riaditeľ Parížanov Leonardo prehlásil, že PSG sa ničoho neobáva, pretože Kylian v minulosti viackrát povedal, že neodíde z Parku Princov zadarmo. A to teraz hrozí.

Real počas The Deadline Day ponúkol Parížu dokonca 200 miliónov eur, všetko malo byť verbálne hotové. PSG ale z dohody vycúvalo a Mbappé ostáva v Ligue 1. Na jazyk sa tlačí otázka, čo teraz?

Je niekoľko možností. Buď Kylian odíde v zime za približne polovicu toho, čo teraz, možno dokonca za tretinu. Alebo odíde budúce leto zadarmo, čím poruší slovo, ktoré dal. Ďalšou alternatívou je predĺženie kontraktu a odchod budúce leto, ale s tým sa príliš nepočíta.

Najreálnejšie je, že Kylian Mbappé si znepriatelí vedenie Parížu Saint-Germain a časť fanúšikov a počas budúceho leta odíde zadarmo do Realu Madrid, ktorý je jeho detským snom.