Main Content

Pre Špirka sa sezóna predčasne skončila

nedeľa, 2. máj 2010 21:24 | Autor: TASR

Pre slovenského hokejového útočníka Rastislava Špirka sa sezóna predčasne skončila a na majstrovstvách sveta v Nemecku si nezahrá. Dvadsaťpäťročný hráč Pardubíc si v nedeľňajšom prípravnom zápase s Lotyšskom v Skalici poškodil vnútorný postranný väz v ľavom kolene a čaká ho pravdepodobne mesačná liečba.

"Presná diagnóza bude až po pondelkových vyšetreniach magnetickou rezonanciou v Martine. Ide o bolestivé zranenie, pravdepodobne aj natrhnutie. Zranenie kolena sa mu obnovilo, vyzerá to teraz na dlhšiu liečbu," povedal lekár slovenskej reprezentácie Dalimír Jančovič.

Špirko sa zranil už počas druhého striedania, v priebehu zápasu ho zastúpil Marcel Haščák. Martinský odchovanec vedel už po súboji s lotyšským protihráčom, že je zle. "Ešte som to potom skúšal ľadovať a koleno ohýbať, prípadne ho zatlačiť dovnútra. Podobné zranenie som mal už počas sezóny, jednoducho to už nešlo. Takto som si to nepredstavoval. Do tímu som sa veľmi tešil, chcel som zabojovať o miesto na šampionát. Bohužiaľ, je to šport," povedal Špirko. Aj napriek zraneniu a zmarenej šanci na cestu na majstrovstvá sveta český majster nezúfa. Svojimi výkonmi si chce vypýtať stabilnejšie miesto v reprezentácii. "Budem sa snažiť mať výbornú aj ďalšiu sezónu a o rok opäť zabojovať o účasť na MS," dodal Špirko.

Pozitívnou správou pre trénera slovenskej hokejovej reprezentácie je, že v poriadku bude útočník Roman Kukumberg. Hráč ruskej Kazane pre zdravotné problémy vynechal posledné dva zápasy finále Gagarinovho pohára, ešte v piatok cítil v kolene bolesť. "V nedeľu bol na ľade a vyzerá to dobre, nič ho nebolelo. Koleno je v poriadku, potrebuje sa ešte dostať do tréningového tempa," uviedol Dalimír Jančovič.