Main Content

Extraliga: Oremus trénerom Skalice, do HK 36 aj Lakosil

pondelok, 3. máj 2010 10:00 | Autor: TASR

Hokejový tréner Peter Oremus bude po ukončení angažmánu na lavičke extraligového klubu HC K-Cero Nitra opäť pôsobiť v HK 36 Skalica.

Hokejistov HK 36 Skalica opäť povedie Peter Oremus, ktorý sa po ukončení pôsobenia na lavičke extraligového klubu HC K-Cero Nitra vracia späť na Záhorie. Informuje o tom pondelkové vydanie denníka Šport, ktorému očakávanú správu potvrdil generálny manažér HK 36 Peter Srnec: "Podpísali sme s ním zmluvu na tri roky." Oremusovým asistentom bude Martin Pešout, ktorý uplynulú sezónu dokončil ako hlavný kouč Skaličanov.

Tridsaťdeväťročný Peter Oremus odviedol počas ročného pôsobenia v Nitre veľmi dobrú prácu, klub pod jeho vedením druhýkrát vo svojej histórii postúpil do semifinále play-off slovenskej extraligy. V sezóne 2008/2009 získal ako kormidelník Skalice so svojim zverencami v najvyššej domácej súťaži striebornú medailu.

Výrazné zmeny nastanú aj v skalickom kádri. Dres HK 36 si už nebudú obliekať brankár Láníček, obrancovia Hranáč, Schnabel, M. Výborný, Jendek, Škadra, Beňa, Privoznik, útočníci Kocák, R. Hartmann, D. Pašek ml. a s veľkou pravdepodobnosťou ani Pálffy. Naopak, do prípravy mužstva na nadchádzajúci súťažný ročník extraligy sa zapoja viaceré nové tváre - brankár Lakosil z Nitry, obrancia P. Kumstát z Liptovského Mikuláša, M. Školiak zo Spišskej Novej Vsi, útočníci Konečný z Piešťan, Holovič z Trnavy a Prokop zo Spišskej Novej Vsi. Príležitosť dostanú aj mladí odchovanci.