Main Content

Matthews je superstar, ale ... zlomia Maple Leafs psychický blok?

sobota, 9. október 2021 11:26 | Autor: Jakub Vaverka

Auston Matthews
Auston Matthews | zdroj: TASR

Toronto Maple Leafs čoskoro vstúpi do novej sezóny NHL, pričom, ako už každý rok počas uplynulých dekád, sa vo veľkom hovorí o tom, či majú javorové listy na to, aby získali vytúžený Stanley Cup.

Toronto Maple Leafs vyhralo vo svojej histórii dovedna 13 Stanley Cupov, ale ten posledný sa datuje do roku 1967 a to je už poriadne dlho. Najhodnotnejší klub celej NHL, tradičná kanadská značka, ktorá má vo svojich farbách viacero hokejových superhviezd. To samotné ale na úspech nestačí. 

Auston Matthews a Mitch Marner
Auston Matthews a Mitch Marner | zdroj: TASR

Toronto sa počas uplynulých rokov pasovalo do pozície na celkový triumf, ale vždy zlyhalo najneskôr v prvom kole play-off. Práve psychický tlak, jednak na prvé kolo a jednak na dlhoročné čakanie na pohár, budú najväčšími prekážkami Maple Leafs na ceste k úspechu. Kvalita v Toronte je totiž badateľná. Auston Matthews je superstar a momentálne jeden z najlepších útočníkov NHL, Mitchell Marner má dar od hokejového Boha, Wlliam Nylander má obrovský hokejový prehľad, Tavares je líder a Spezza so Simmondsom sľubujú skúsenosti.

Okrem toho, kouč Sheldon Keefe má dôveru vedenia a hráči ho majú radi. Pohoda v kabíne je predpokladom úspechu. Keď sa pozrieme na súpisku Toronta, opäť vidíme tím, ktorý má na to aby hokejový grál vyhral. Čakanie je však už skutočne nepríjemne dlhé a dá sa povedať, že sezóna pre Maple Leafs začne v prvom kole play-off. Postup medzi TOP 16 pre javorové listy problém nebude. Čo však nastane potom?