Main Content

Panteri patria k najlepším v lige: Môžu získať Prezidentskú trofej?

pondelok, 25. október 2021 08:00 | Autor: Róbert Kalnický

Hokejisti Floridy Panthers
Hokejisti Floridy Panthers | zdroj: TASR

Florida Panthers zažíva najlepší vstup do sezóny kanadsko-americkej NHL. Panteri majú za sebou prvých 5 zápasov, v ktorých získali plný počet 10 bodov. Prečo sú Panteri v skvelej forme?

Prvým faktorom je, že po dvoch nie úplne presvedčivých sezónach chytá Sergei Bobrovski skutočne skvele. V 4 zápasoch, v ktorých nastúpil dosiahol 94,16-percentnú úspešnosť zákrokov. Fantastická je aj skutočnosť, že mu perfektne sekunduje mladík Spencer Knight, ktorý odchytal v profilige 5 zápasov v základnej časti, v ktorých nikdy neokúsil pocit prehry.

Ďalšou príčinou úspešného štartu tímu zo Sunrise je skvele fungujúca defenzíva. Po odchodoch Yandlea a Stralmana sa zdá, že Ekblad a spol. môžu patriť k najlepším v NHL.

Doplnenie útoku o produktívneho Sama Reinharta, či predĺženie zmlúv s Carterom Verhaeghem či Anthonym Duclairom. Ofenzíva Panthers je veľmi silná, v každom útoku nájdeme hráča, ktorý vie rozvlniť sieť.

Ak sa Panterom podarí pokračovať v nastolenom trende, budú patriť k jedným z favoritov na zisk Prezidentskej trofeje. Potenciál na to výber trénera Joela Quennevillea určite má.