Main Content

Ružička žiari v AHL: Pripíše si v NHL ďalšie štarty?

streda, 27. október 2021 08:00 | Autor: Róbert Kalnický

Adam Ružička
Adam Ružička | zdroj: TASR

Adam Ružička patrí k lídrom Stocktonu Heat v AHL. V úvode sezóny druhej najvyššej súťaže v zámorí pravidelne boduje a ťahá farmársky tím Calgary Flames za výhrami. 

Mladý 22-ročný rodák z Bratislavy odohral v ročníku 2020/2021 v najlepšej hokejovej lige sveta v závere základnej časti 3 stretnutia, v ktorých získal jeden bod za asistenciu. V zápasoch sa však prezentoval v dobrom svetle a zdalo sa, že v prvom tíme Plameňov by si mohol vybojovať miesto.

To sa však nestalo a tréner Darryl Sutter ho pred úvodným buly nového ročníka poslal na farmu. V prvom tíme aktuálne na pozícii centra nastupujú Lindholm, Bäcklund, Dube a Monahan. Pohľad na túto štvoricu znamená obrovskú kvalitu, avšak ak slovenský reprezentant ostane pri hre, ktorú produkuje, jeho príležitosť v NHL môže prísť už čoskoro. To, že v úvode nového ročníka potvrdzuje formu je dobrým znamením aj pre fanúšikov slovenskej hokejovej reprezentácie. Blíži sa totiž Olympiáda, na ktorej by vo výbere Slovenska 22-ročný hokejista chýbať nemal. Práve účasť pod olympijskými kruhmi by Ružičkovi mohla pomôcť v jeho boji o NHL.