Main Content

Z Chomutova až do Toronta: Kämpf a Kaše opäť spolu

utorok, 2. november 2021 08:00 | Autor: Róbert Kalnický

Jake Campbell a Ondřej Kaše
Jake Campbell a Ondřej Kaše | zdroj: IG Toronto Maple Leafs

Ondřej Kaše a David Kämpf sú v prebiehajúcom ročníku súčasťou Toronta Maple Leafs. V prvých deviatich zápasoch ich tréner Sheldon Keefe spojil a zaradil do tretej formácie, kde si rozumejú.

Ich spoločná cesta však odštartovala už v ročníku 2009/2010, kedy sa stretli na súpiske mužstva Chomutova U16. Tvrdou prácou sa postupne prepracovali do prvého tímu Pirátov, kde vytvorili nerozlučnú dvojičku. Tá sa rozdelila po ročníku 2014/2015, kedy Kaše odišiel do zámoria s cieľom zabojovať o NHL.

David Kämpf
David Kämpf | zdroj: IG Toronto Maple Leafs

Postupne prešiel organizáciami Anaheimu a Bostonu aby sa následne presunul do Toronta. Práve v tíme TML sa stretol so svojou stratenou dvojičkou. Po vzore Kašeho odišiel Kämpf do zámoria pred sezónou 2017/2018. Po štyroch ročníkoch v Chicagu sa aj on dostal do kanadského Toronta.

Momentálne pravidelne nastupujú v službách Javorových listov. Hoci sa Maple Leafs trápia, české útočné duo patrí k najpríjemnejším prekvapeniam v ich mužstve. Aj keď nepatria k najproduktívnejším hráčom na súpiske Toronta, sú neodmysliteľnou súčasťou pre svoj tím.