Main Content

REBRÍČEK: 5 najlepších útočníkov Bundesligy

sobota, 14. január 2012 13:07 | Autor: Martin Hrušovský

REBRÍČEK: 5 najlepších útočníkov Bundesligy
REBRÍČEK: 5 najlepších útočníkov Bundesligy | zdroj: Martin Hrušovský pre Sport7.sk, foto SITA

Pred štartom nemeckej Bundesligy, ktorej jarná časť začína budúci piatok, vám prinášame malú ochutnávku v podobe rebríčku 5 najlepších útočníkov tejto sezóny.

  Marco Reus

Tento mladík je mnohými odborníkmi považovaný za hráča s veľkou budúcnosťou. Svojimi výkonmi na seba upozornil už v minulej sezóne, ale po prvej polovici aktuálnej sezóny o ňom vedia pravdepodobne všetci. Marco hrá za Borussiu Moenchengladbach a desiatimi gólmi sa zaslúžil o vynikajúce 4-té miesto svojho klubu. Reus má skutočne obrovský talent a niet preto divu, že o jeho služby mal veľký záujem aj Bayern Mníchov. Dokonca sa objavila taká informácia, že ak Bayern získa Reusa, môže odísť často zranený Robben. Momentálne sa však všetky prestupové špekulácie okolo mladého Nemca upokojili. Od začiatku novej sezóny totiž prestúpi do tímu aktuálneho majstra Borussie Dortmund.




  Lukas Podolski


Podolského snáď ani netreba predstavovať. Tento hráč je známy svojim pôsobením v klube, aj v reprezentácii. Poldi potvrdil, že patrí medzi najlepších strelcov a do zimnej prestávky dokázal za Kolín nastrieľať 14 gólov. Aj napriek jeho gólom to Kolínu však veľmi nejde a tak sa často hovorilo o možnom prestupe. Veľkými kandidátmi na zisk Podolského boli Arsenal a konkurenčné Schalke. Bez neho by to však s Kolínom nevyzeralo dobre a preto očakávame jeho možný prestup až po skončení aktuálnej sezóny.
 



  Raúl González Blanco


Raúl je skvelým futbalistom. Množstvo ľudí si ho pamätá najmä z Realu Madrid, no teraz dáva góly za Schalke 04. Je to technicky veľmi nadaný futbalista a so svojimi skúsenosťami je jednou z opôr tímu. V aktuálnej sezóne nastrieľal tento Španiel 10 gólov a toto číslo sa ešte určite rozrastie. Objavili sa aj správy o tom, že Raúl by sa mal vrátiť do reprezentácie a nahradiť tak zraneného Villu.




  Klaas-Jan Huntelaar


Strieborná priečka v rebríčku patrí Raúlovej dvojičke v útoku Huntelaarovi. Tento Holanďan je kanonier ako sa patrí. Gólovo sa presadzuje takmer vždy. Dokázal streliť už 15 gólov a po polovici sezóny mu v tabuľke strelcov patrí druhé miesto. Práve Raúl a Huntelaar tvoria jeden z najlepších útokov v lige. Aj napriek záujmom iných klubov sa Huntelaar vyjadril, že by rád ostal v Schalke 04.




  Mario Gómez


Ostáva nám už iba prvá priečka a tá nemôže patriť nikomu inému ako Gomezovi. Je to útočník ako má byť. Dokáže sa presadiť oboma nohami a tiež hlavou. V aktuálnej sezóne mu to do brány padá z každej pozície. Za 17 zápasov dokázal streliť až 16 gólov. Darí sa mu tiež v Lige Majstrov, kde sa skóroval 6-krát. Gomez má nemecké aj španielske občianstvo, ale rozhodol sa hrať za reprezentáciu Nemecka. V reprezentácii ho budeme môcť sledovať aj na blížiacom sa Eure 2012, na ktorom budú mať Nemci len tie najvyššie ciele.




Na záver ostáva už iba popriať strelcom množstvo ďalších gólov a úspechov. Bundesliga odštartuje svoju druhu polovicu v piatok 20. januára. Nezabudnite na to, že na Sport7.sk budeme pokračovať aj tradičnými predzápasovými analýzami k atraktívnym bundesligovým stretnutiam.