Main Content

Kaboul z Tottenhamu: Máme rovnakú šancu na titul ako manchesterské kluby

nedeľa, 15. január 2012 00:17 | Autor: Roman Bobaľ

Kaboul z Tottenhamu: Máme rovnakú šancu na titul ako manchesterské kluby
Kaboul z Tottenhamu: Máme rovnakú šancu na titul ako manchesterské kluby | zdroj: Roman Bobaľ pre Sport7.sk, foto SITA

Younes Kaboul z Tottenhamu stále verí, že Spurs majú šancu na zisk ligového titulu. Prinášame My vám preklad toho najzaujímavejšieho z exkluzívneho rozhovoru s týmto francúzskym obrancom.

Younes Kaboul je jedným zo základných pilierov pevnej obrany „Spurs“. Tottenham inkasoval v tejto sezóne len 21-krát, čím sa pred týmto kolom vyrovnal v štatistike „červeným diablom“. Lepšie sú na tom už len hráči Citizens (16) a The Reds (18).

 „Krok po kroku sme dosahovali naše ciele. Teraz sme tu a máme šancu bojovať o titul. Naďalej však musíme byť skromní a pokračovať v práci, ktorú sme rozvíjali doteraz. Ľudia stále hovoria o bitke medzi manchesterskými klubmi, avšak myslím si, že by mali počítať aj s nami,” upozornil fanúšikov Premier League hneď v úvode rozhovoru francúzsky stopér. 

,,Je priam neuveriteľné, že máme toľko bodov v tabuľke ako Manchester United, a že strácame len tri body na Manchester City (rozhovor bol robený cez týždeň, pozn. red). Potvrdzuje to, že naše umiestnenie nie je náhodné,”
pokračoval 26-ročný obranca, ktorý sa vyjadril aj k hernému štýlu Spurs.

 „Sme oboma nohami na zemi lebo vieme, že sme ešte nič nevyhrali. Budeme to mať teraz oveľa ťažšie, pretože naši rivali pred nami spozorneli. Avšak nikto nemôže pochybovať o tom, že hráme pekný futbal, hoci si netrúfam povedať, že hráme v Premier League zo všetkých tímov najkrajšie. To musia zhodnotiť  fanúšikovia a médiá.“

Základným cieľom mužstva Harryho Redknappa je postup do prestížnej Ligy majstrov, titul by bol čerešničkou na torte. Kohúti naposledy vyhrali anglickú ligu pred neuveriteľnými 50 rokmi a túžba po takomto pohári je v kabíne londýnskeho klubu určite veľmi cítiteľná. Naším cieľom je sa umiestniť na pozíciách, ktoré nás kvalifikujú do Ligy majstrov, avšak neprestávame veriť aj v lepšie umiestnenie. Musíme pokračovať v hernom štýle, ktorý sme nastolili a vydržať v  tempe až do konca sezóny. A či máme šancu vyhrať titul rovnako ako Manchester City alebo United? Ak sa pozrieme teraz na tabuľku, tak áno.“

Younes Kaboul je poctený prácou Harryho Redknappa, ktorý zmenil klub od jeho príchodu v roku 2008 výrazne k lepšiemu.  „Harry Redknapp je tu najdôležitejší, je majstrom v povzbudzovaní hráčov. Je  skvelým psychológom.”

V ďalšej časti rozhovoru sa Francúz vyjadril aj k spackanej účasti Tottenhamu v Európskej lige. „Vyradenie z bojov v Európskej lige bolo pre náš ťažké. Nikto ani nepomyslel na to, že by sa to mohlo stať už po základných skupinách. Našťastie naše výsledky v Premier League tento neúspech zahaľujú.”

Spoľahlivé výkony v Tottenhame dávajú Kabolulovi aj reálnu šancu na nomináciu do francúzskej reprezentácie na Euro 2012. Verí Younas, ktorý je zatiaľ len 5-násobným reprezentantom, že sa dostane do výberu Laurenta Blanca? „Zatiaľ sa mi darí.  Tento rok je v lete Euro a mojím snom je zúčastniť sa tohto šampionátu. Myslím si, že mám na šancu na to, aby som bol v konečnej nominácií.“