Main Content

Šialená teória: Môže Chelsea vymeniť Lukakua za Kanea?

pondelok, 3. január 2022 08:00 | Autor: Jakub Vaverka

Romelu Lukaku
Romelu Lukaku | zdroj: TASR

Romelu Lukaku sa v londýnskej Chelsea kvôli nepremysleným vyhláseniam dostal do poriadnych problémov. V Anglicku sa už špekuluje o tom, že sa ho The Blues pokúsia vymeniť. Je reálne, že sa Modrí dohodnú s Tottenhamom Hotspur?

Romelu Lukaku je terčom pozornosti. Nie však vďaka gólom a asistenciám, ale kvôli tomu, že absolvoval rozhovor v talianskych médiách, kde pôsobil, že sa chce vrátiť do Interu Miláno a v Chelsea, ktorá ho v lete kúpila, momentálne nie je šťastný. Háčik je v tom, že samotný hráč neraz bozkával logo londýnskeho klubu, tvrdil, že sa mu splnil detský den. Šok neskrýval nejeden priaznivec Chelsea, ani kouč CFC Thomas Tuchel. 

Vyústilo to do toho, že Tuchel Lukakua vynechal z nominácie na nedeľný zápas proti Liverpoolu (2-2). Otázne je, ako bude Belgičanova situácia na Stamford Bridge pokračovať teraz. The Blues doňho v lete investovali 115 miliónov eur. Nikto však nie je väčší ako klub, pričom Lukaku by mal dnes absolvovať stretnutie s vedením klubu.

Romelu Lukaku a Federico Chiesa
Romelu Lukaku a Federico Chiesa | zdroj: TASR

Je reálny jeho odchod? Niektoré britské zdroje a novinári sa zamýšľajú nad tým, že Chelsea sa pokúsi zistiť situáciu na trhu a problémového Lukakua predať už v zime. Vzhľadom na jeho hodnotu a plat to ale nebude jednoduchá situácia.

Objavil sa názor, že vylúčená by nemusela byť dohoda s Tottenhamom Hotspur. Spurs vedie Antonio Conte, kouč, ktorý s Lukakuom vyhral titul v Interi Miláno a svojho času ho chcel kúpiť práve do Chelsea. Opačným smerom by zas putoval Harry Kane.

Harry Kane
Harry Kane | zdroj: TASR

Kapitán anglickej reprezentácie chcel v lete opustiť Spurs, aby získaval trofeje, pričom jeho transfer preč napokon zlyhal. V prebiehajúcom ročníku sa pomaly, ale isto rozbieha, ale stále od neho nesledujeme výkony ako napríklad pred rokom.  Výmena Kane - Lukaku preto môže znieť na prvé počutie poriadne šialene, ale nie je úplne vylúčená. Mohla by byť prospešná pre oba kluby, aj pre oboch futbalistov.

Múdrejší zrejme budeme po Lukakuovom stretnutí so šéfmi Chelsea. Každopádne, aj keď mu manažment možno odpustí jeho uplynulé správanie, fanúšikovia sa na celú vec pozerajú ako na zradu od niekoho, kto mal byť jedným z nich.