Main Content

Premier League: Manchester City i Tottenham si brúsia zuby na účasť v LM

utorok, 4. máj 2010 15:58 | Autor: TASR

Zrejme rozhodujúci súboj o účasť v predkole budúcosezónnej Ligy majstrov je na programe v Anglicku v stredu 5. mája. Od 21.00 h SELČ sa v ňom stretnú Manchester City a Tottenham Hotspur.

Výhodu domáceho prostredia budú mať "The Citizens“, ktorí sú v tabuľke na piatom mieste s jednobodovým mankom práve za štvrtými "kohútmi“. Štvrtá priečka znamená pre tím z Anglicka účasť v LM 2010/2011, na ktorú si brúsia zuby oba spomenuté kluby.

Kľúčovým faktorom v súboji dvoch ašpirantov o pohárovú Európu by mohol byť stred poľa. V ňom by mal dôležitú úlohu v Manchestri plniť francúzsky záložník Patrick Vieira, ktorému sa však po návrate na Britské ostrovy nedarí podľa predstáv. Vieira posilnil "The Citizens“ počas zimného prestupového obdobia z Interu Miláno. "Uvedomujem si, že som zatiaľ nepredviedol to, čo sa odo mňa očakáva. Nikdy však nie je neskoro a ja verím, že v ďalšom stretnutí proti Tottenhamu to bude z mojej strany omnoho lepšie. Mojou prvoradou ambíciou je pomôcť klubu k účasti v Lige majstrov. Ak sa mi to nepodarí, budem veľmi smutný,“ nechal sa počuť skúsený francúzsky stredopoliar, ktorý v minulosti pôsobil aj v londýnskom Arsenale. Motiváciou pre zverencov Roberta Manciniho je aj fakt, že v prípade obsadenia konečnej štvrtej priečky medzi nich majiteľ klubu rozdelí 1,1 milióna britských libier. "Prvoradým pre hráčov je však postup do Ligy majstrov a nie peniaze,“ cituje britský denník Daily Mail slová jedného z funkcionárov klubu.

Z pohľadu hry Tottenhamu je kľúčovým výkon stredovej formácie dirigovanej chorvátskym legionárom Lukom Modričom. Toho čaká najdôležitejší zápas doterajšej kariéry. "Na klubovej úrovni je to nepochybne môj vrchol. Účasť v Lige majstrov je pre oba tímy veľkým lákadlom. Náš vzájomný súboj by som označil za zápas sezóny," vyhlásil Modrič.

Ani jedno z mužstiev sa ešte nikdy nepredstavilo v najprestížnejšej kontinentálnej klubovej súťaži. Vzájomná bilancia z tejto sezóny favorizuje zverencov Harryho Redknappa, ktorí v predchádzajúcom ligovom súboji v tomto ročníku zvíťazili jednoznačne 3:0. "Odohral som za Tottenham tri zápasy proti Manchestru City a vo všetkých troch sme zvíťazili. Naši fanúšikovia sa nemusia obávať, že sa nám to opäť nepodarí,“ sebavedome vyhlásil 24-ročný Chorvát Modrič.

Miestenku v európskom pohári číslo jeden už majú istú prvé tri mužstvá Premier League 2009/2010 FC Chelsea, Manchester United a Arsenal Londýn. Okrem Tottenhamu a Manchestru City sa už žiadny iný tím nemôže umiestniť na štvrtom mieste. V záverečnom kole najvyššej anglickej súťaže sa "The Citizens" predstavia vo West Hame, hráči Tottenhamu cestujú do Burnley. Všetky zápasy 38. kola sú na programe v nedeľu 9. mája od 17.00 h SELČ.