Main Content

Nemecko bude mať v Pekingu silu: Tento káder môže striebro kľudne obhájiť

utorok, 18. január 2022 09:00 | Autor: Róbert Kalnický

nemecká hokejová reprezentácia
nemecká hokejová reprezentácia | zdroj: TASR

Hokejový olympijský turnaj sa nezadržateľne blíži. Podujatie v Pekingu štartuje už o necelé tri týždne a tímy budú pomaly, ale isto predstavovať svoje súpisky. Takto by mohla vyzerať tá nemecká.

Brána:

Mathias Niederberger - Niklas Treutle - Felix Brückmann

V bránkovisku sme stavili na osvedčené trio, ktoré spolu odohralo aj minuloročné majstrovstvá sveta. Jednotkou nemeckého výberu by aj na tomto podujatí mal byť Mathias Niederberger z Berlína. O post dvojky si to rozdajú Niklas Treutle, ktorý žiari v Norimbergu, a Felix Brückmann, jednotka Mannheimu.

Obrana:

Korbinian Holzer - Moritz Müller

Marco Nowak - Marcel Brandt

Dominik Bittner - Jonas Müller

Konrad Abeltshauser

Aj obrana obhajcu strieborných medailí je zložená kompletne z hokejistov, ktorí sa predstavili na vlaňajšom svetovom šampionáte. Elitný obranný pár tvoria skúsení zadáci Korbinian Holzer a Moritz Müller. O ofenzívny činnosť obrany by sa mali postarať Marco Nowak a Marcel Brandt. V tretej obrane nájdeme Dominika Bittnera, ktorý by spolu s Jonasom Müllerom mal byť defenzívnym pilierom. Vrchol svojej kariéry by v Pekingu mohol zažiť Konrad Abeltshauser, ktorý je bodovo produktívny v Mníchove.

Tobias Rieder
Tobias Rieder | zdroj: TASR

Útok:

Brooks Macek - Tom Kühnhackl - Tobias Rieder

Dominik Kahun - Marcel Noebels - Leo Pföderl

Frederik Tiffels - Lean Bergmann - Marcel Eisenschmid

Yasin Ehliz - Patrick Hager - Stefan Loibl

Nico Krämmer - Daniel Fischbuch

Aj v ofenzíve je nemecký menoslov zložený z veľkého množstva hokejistov, ktorí hrali na poslednom svetovom šampionáte. Elitné trio sme zložili z legionárov. Brooks Macek pravidelne boduje v KHL za Jekaterinburg, Kühnhackl s Riederom pôsobia vo Švédsku, kde sa presunuli priamo z NHL. V druhej lajne nájdeme produktívneho Dominika Kahuna, ktorý sa podobne ako Rieder a Kühnhackl presunul do Európy zo zámoria. Kahun však pôsobí vo Švajčiarsku. Po jeho boku nastúpi duo z Berlínu. Marcel Noebels a Leo Pföderl sú zároveň najproduktívnejšími Nemcami v domácej súťaži. Tretia lajna je zložená z hráčov, ktorí prežívajú aktuálne najkrajšie obdobie svojej kariéry. Tiffels má vyše bodu na zápas v Mníchove, Bergmann sa po pôsobení v zámorí udomácnil v Mannheime, kde pôsobí spolu s Eisenschmidom. Yasin Ehliz - Patrick Hager a Stefan Loibl budú v checking line. Všetci traja hokejisti majú dostatok skúseností, takže do Číny by cestovať mohli. Na svoju príležitosť budú čakať Nico Krämmer a Daniel Fischbuch.