Main Content

Elitná jedenástka týždňa podľa portálu Sport7.sk (#3 Január)

streda, 18. január 2012 18:48 | Autor: Roman Bobaľ

 Elitná jedenástka týždňa podľa portálu Sport7.sk (#3 Január)
Elitná jedenástka týždňa podľa portálu Sport7.sk (#3 Január) | zdroj: Roman Bobaľ pre Sport7.sk, foto SITA, úpravy Sport7

Tradične v stredu večer prinášame ďalšie pokračovanie našej rubriky “elitná jedenástka týždňa“. V aktuálnom vydaní sme zohľadnili výkony hráčov v anglických, španielskych, francúzskych a talianskych ligách počas víkendových kôl.

Brankár

Pred zápasom posledného Wiganu s lídrom Premier League Manchester City sa očakávala gólová smršť do brány domácich. Vďaka výbornému výkonu celého mužstva, ktoré veľmi prekvapujúco držalo loptu viac ako favorit sa však napokon zrodila len tesná prehra 0:1. Do veľkej miery má na tom zásluhu brankár „The Latics“ Ali Al Habsi. ,,Citizens“ si vytvorili proti outsiderovi viaceré výborné šance, no Ali výborný inkasoval len raz.

Obrancovia

Argentínke obranné „duo“ z Interu Miláno sme nemohli tento týždeň prehliadnuť.  Dvaja veteráni Javier Zanetti a Walter Samuel napriek svojmu pokročilému veku podali v šlágri kola Serie A s AC Miláno oslnivý výkon  a najväčšou mierou sa podieľali na tom, že Inter v tomto stretnutí neinkasoval.

Ďalším stopérom, ktorého vyberáme do našej zostavy je Fernando Amorebieta, ktorý sa ukázal vo výbornom svetle v zápase s Levante. 26-ročný stredný obranca v tomto stretnutí skóroval a v defenzíve prispel k čistému štítu.

Liverpool podáva v poslednom období priam katastrofálne výkony v útoku, no vec, na ktorú môže byť právom hrdý je defenzívna činnosť. Najlepším hráčom The Reds v poslednom zápase bol krajný obranca José Enrique, ktorý si už dlho nahlas pýta miestenku do španielskej reprezentácie. Z pohľadu Liverpoolu je však smutné, že Enrique je občas nebezpečnejší ako jeho spoluhráči v útoku. 

Záložníci


Antonio Valencia sa snaží čoraz viac ovplyvňovať priebeh hry United. V ligovom zápase s Boltonom (3:0) síce neskóroval, no bol ústrednou postavou ofenzívnej snahy Red Devils. Jeho výkon ocenil i samotný Alex Ferguson. Valencia sa tiež ocitol vo viacerých iných výberoch, takže naša voľba je pevne veríme správna.

Zápas Barcelony s Real Betis nevyzeral pre „Blaugranas“ dlhú dobu vôbec dobre a nebyť gólu a asistencie Xaviho, tak by sa možno Katalánci museli uspokojiť aj s nečakanou remízou. Xavi dokáže práve v ťažkých momentoch prevziať na plecia zodpovednosť za hru v strednom pásme a svoje miesto si za výkon proti Betisu v našej 11-ke určite zaslúži. 

Outsider Swansea v zápase s Arsenalom ukázala výborný výkon. V strede poľa zahral výborne mladučký  Allen s Brittonom a Dyerom. Práve posledný menovaný 24-ročný len 165cm vysoký Nathan Dyer sa na nečakanej výhre domácich podieľal najväčšou mierou, keď prihrával na prvý gól a druhý sám zariadil.

Brazílčanovi Nenému sa túto sezónu s PSG mimoriadne darí. V zápase s Toulouse strelil 2 góly, čím v tejto sezóne dosiahol už deväť strelených gólov, na krídelníka veľmi slušná bilancia.

Útočníci

Mimoriadne sledovaný zápas vo Francúzsku medzi Marseille a majstrami Lille sa skončil pozitívne pre domácich. Mladá francúzska hviezda Loic Rémy svojimi dvomi gólmi opäť ukázal svetovým klubom, že sa nemýlia, keď sa ho snažia angažovať. Mimochodom Rémy pred pár dňami sľúbil Marseille, že klub neopustí skôr ako v lete, čím sklamal hlavne trénera Tottenhamu Harryho Redknappa.

Vôbec po prvýkrát sa v našej elitnej 11-ke objavil aj najlepší hráč sveta Lionel Messi. Ten mal trochu ťažké srdce na výkon jeho mužstva v zápase proti Betisu a nebyť jeho dvoch presných zásahov Barcelona by možno nakoniec ani  nevyhrala.