Main Content

St. Louis predĺžil zmluvu Halákovmu konkurentovi Elliottovi

štvrtok, 19. január 2012 12:30 | Autor: TASR

Vedenie klubu zámorskej hokejovej NHL St. Louis Blues v stredu predĺžilo zmluvu s brankárom Brianom Elliottom.

Dvadsaťšesťročného gólmana takouto formou odmenili za nomináciu do Zápasu hviezd, ktorý sa koncom januára uskutoční v Ottawe. Nová dohoda znie na dva roky a má hodnotu 3,6 milióna dolárov. Pokiaľ by Elliott nepodpísal novú zmluvu, 1. júla by sa stal voľným hráčom.

V tejto sezóne sa popri Jaroslavovi Halákovi dostal do bránky v 22 dueloch, až pätnásť z nich bolo víťazných. V súťažnom ročníku 2011/2012 inkasoval priemerne 1,68 gólu na zápas pri úspešnosti zásahov 93,7 percenta. "Brian je vynikajúcim príkladom vytrvalosti," povedal na jeho adresu tréner Ken Hitchcock.

Aj vďaka vynikajúcim výkonom brankárov Jaroslava Haláka a Briana Elliotta sú "bluesmani" na popredných pozíciách v tabuľke Západnej konferencie, za vedúcim Chicagom zaostávajú o dva body a majú ešte dva zápasy k dobru.

"Brian prispel k stabilizácii brankárskeho postu v našej organizácii a spolu s Jarom vytvorili jeden z najlepších tandemov v NHL. Oboch gólmanov teraz máme pod zmluvou do konca sezóny 2013/2014," poznamenal generálny manažér Doug Armstrong.

© WEBNOVINY