Main Content

Lev Poprad si pripísal prvé víťazstvo v roku 2012

štvrtok, 19. január 2012 22:30 | Autor: TASR

Lev Poprad si pripísal prvé víťazstvo v roku 2012
Lev Poprad si pripísal prvé víťazstvo v roku 2012 | zdroj: SITA

Slovenský účastník KHL si pripísal prvú výhru v roku 2012. HC Lev Poprad zápas rozhodol dvoma gólmi v tretej tretine a Neftechimik Nižnekamsk zdolal 3:1.

HC Lev Poprad - Neftechimik Nižnekamsk 3:1 (0:1, 1:0, 2:0)

Góly: 23. Netík (Pilař, Mezei), 58. Bartečko (Netík), 59. Kristek - 11. Milovzorov (Mäntylä, Cibák)
Vylúčení: 1:4 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Sergej Beljajev, Andrej Rogačev - Alex Sadovnikov, Alex Michel (všetci Rus.), 4 123 divákov

Zostavy:
HC Lev: J. Laco - Pilař, Mezei, Sigalet, V. Mihálik, Hunkes, Štrbák, Lewis, Hellström - Netík, Lundberg, Bartečko - Kristek, J. Mikúš, Špirko - Rudolf Huna, Chabada, Sekáč - Š. Novotný, Matai, Fabricius
Neftechimik: Tarkki - Mäntylä, Mamašev, J.Korolev, Berezin, Rybnickij, Kolesnikov, Sčitov - Pestuško, Archipov, Koroljuk - Milovzorov, Cibák, Osala - Sergejev, Kvaša, Kňazev - Lemtjugov, Polygalov, Žmakin.
.
I. tretina
Po prvých oťukávacích striedaniach do útoku zavelil Nižnekamsk. Dobrú strelu vypálil Koroljuk, potom v dobrých pozíciách minuli postupne Pestuško a dvakrát Osala. Laco zasahoval i pri pokusoch Rybnického a Lemtjugova, no Neftechimik napokon svoju dominanciu pretavil v úvodný gól. Priestor na modrej mal Mäntylä, vystrelil a po Milovzorovovom teči bolo 0:1. Popradčania pôsobili veľmi ospalo, veľkú chybu urobil Mikúš a Lemtjugov a po ňom Koroljuk mohli zvýšiť vedenie hostí. Rusi v pohode kontrolovali hru i pri vlastnom oslabení a fínsky gólman Tarkki nemal veľa roboty. Zapotil sa akurát hneď v úvode pri strele Hunkesa a v závere prvého dejstva, keď dobre mieril Pilař a Mikúš.

II. tretina
Rusi nehrali discipinovane a dovolili súperovi dostať sa do rytmu. Prostrednú časť otvorila presilovka Popradu a po Pilařovom pase Netík bez prípravy prestrelil Tarkkiho - 1:1. Lev mal šance i naďalej, v polovici stretnutia dobre mieril Pilař. Vzápätí stratil puk a Laco zneškodnil samostatný únik Cibáka. V 34. minúte viackrát od modrej pálil Berezin, Laco bol pozorný. Pred Tarkkiho sa predieral i Mikúš, aj fínsky gólman svoj tím podržal. Vydarené striedanie predviedli "levi" 4 minúty pred druhou sirénou. V krátkom slede od modrej pálili Hunkes a Štrbák, na dvakrát dorážal Kristek, no ani to na gól nestačilo. O šance nebola núdza ani na druhej strane, Mihálik v nevhodnej chvíli spadol na ľad a po blafáku Žmakina puk skončil na tyčke. Pár sekúnd pred koncom druhej časti ešte v 100% príležitosti neuspel Cibák a stav bol stále vyrovnaný.

III. tretina
Oba tímy chceli strhnúť vedenie na svoju stranu, z pohľadu defenzívy však hrali dynamický hokej. V 43. minúte chcel Laca prekvapiť Kvaša. Na ľade sa strhol veľký boj o každý puk, no na úkor hokejovej krásy. Ako blesk z jasného neba sa v 49. minúte pred Tarkkim ocitol Kristek, puk netrafil ideálne. Neftechimiku akoby ubúdali sily a s pribúdajúcim časom mal prevahu popradský Lev. Po sérii zmarených príležitostí napokon zodpovednosť do svojich rúk prevzal kapitán domácich Bartečko, ktorý dostal prihrávku do jazdy a príklepom z kruhu vyprášil vinkel Tarkkiho - 2:1. Nižnekamsk 71 sekúnd pred koncom ešte odvolal gólmana a skúsil to v šestici, no márne. Poprad prelomil šnúru prehier, Kristek gólom do prázdnej brány korunoval víťazstvo HC Lev.

Hlasy:
Radim Rulík (tréner Popradu): "Po zmene trénera hrá Nižnekamsk lepšie, má výborný pohyb, z ktorého pramenia aj šance. Presne to sa potvrdilo i dnes, keď mal súper more šancí. Zásluhou Jána Laca sme neinkasovali druhý gól, čo zohralo kľúčovú rolu. Ak by sme prehrávali, veľmi ťažko by sme už stav otočili. V závere sa k nám priklonilo aj šťastie."

Vladimír Golubovič (tréner Nižnekamsku): "Páčila sa mi úroveň zápasu, potrebovali sme bodovať. Rozhodli tri chyby, po ktorých sme dvakrát inkasovali. Lev sa na nás pripravil naozaj dobre."





Marcel Hossa získal tri body

Marcel Hossa sa dvoma gólmi a jednou asistenciou postaral o víťazstvo Dinama Riga 3:2 vo štvrtkovom stretnutí Kontinentálnej hokejovej ligy na ľade Čeľabinsku. Slovenský reprezentant najprv v 2. min prihral Ankipansovi na úvodný gól zápasu a potom sa v 40. a 46. min sám presadil. Mladší zo súrodeneckého dua Hossovcov zaznamenal v aktuálnom ročníku KHL už desať gólov a trinásť asistencii. V súboji medzi Dinamom Minsk a úradujúcim šampiónom KHL Salavat Julajev Ufa sa z vysokého víťazstva tešili hráči Ufy, keď zdolali hokejistov Dinama 8:4. Prelomová bola druhá tretina, ktorú Ufa vyhrala 5:1. Svojmu tímu nepomohol gólom ani Slovák Peter Podhradský, na ktorý mu asistoval krajan Jaroslav Obšut. Podhradský si pripísal na konto ešte jednu asistenciu.





Výsledky štvrtkových zápasov Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL):

Barys Astana - Atlant Mytišči 6:1 (1:0, 2:1, 3:0)
Jekaterinburg - Petrohrad 1:5 (0:1, 0:2, 1:2)
Čeľabinsk - Dinamo Riga 2:3 (0:1, 1:1, 1:1) - Marcel Hossa (Riga) 2+1
CSKA Moskva - Kazaň 2:3 (0:1, 1:1, 1:1) - Rastislav Staňa (CSKA) odchytal celý duel
Dinamo Minsk - Ufa 4:8 (1:1, 1:5, 2:2) - Peter Podhradský 1+1 a Jaroslav Obšut (obaja Minsk) 0+1

© WEBNOVINY