Main Content

Preview: Slovenská Corgoň liga, 31. kolo: Celý stredajší program

utorok, 4. máj 2010 20:59 | Autor: Štefan Álló

Preview: Slovenská Corgoň liga, 31. kolo: Celý stredajší program
Preview: Slovenská Corgoň liga, 31. kolo: Celý stredajší program

31. kolo najvyššej futbalovej súťaže, ktoré sa bude hrať netradične už v stredu prináša veľa zaujímavých zápasov. Až na troch štadiónoch sa budú hrať šlágrové zápasy, konkrétne v Dunajskej Strede, Dubnici a na Pasienkoch, kde hráva svoje zápasy mužstvo Petržalky.

Už v tomto kole sa môže rozhodnúť o majstrovi súťaže, no a zaujímavé bude aj pokračovanie boja o záchranu, Košice sa totiž môžu po dlhých týždňoch odlepiť odo dna ligovej tabuľky.

MFK Dubnica – MŠK Žilina

Prvý derby zápas z pohľadu boja o titul sa hrá práve na dubnickom štadióne. Dubničania senzačne obrali o dva body majstrovský Slovan v zápase, v ktorom dvakrát viedli. Mladý kolektív využíval chyby obrany belasých a postaral sa o najväčšie prekvapenie kola. V zápase podal výborný výkon stredopoliar Tomáš Bruško, ale ani ďalší mladí hráči nesklamali. Keďže Dubnica je stále namočená do záchranárskych prác, proti Žiline chce určite bodovať.

Hráči Žiliny v  poslednom kole vydreli dôležité víťazstvo proti Prešovu a pred druhým Slovanom majú už sedembodový náskok. V prípade víťazstva v Dubnici si môžu zabezpečiť ligový titul.

Začiatok zápasu: 
  streda, 5. máj,   18:00
Náš tip: X2

Dukla Banská Bystrica – FC Nitra

V zápase je väčší tlak na hráčov Nitry, keďže Nitrania ešte bojujú o konečné štvrté miesto (len teoreticky môžu byť ešte aj treti).  Dukla má sedembodový náskok na  tretiom mieste, ktoré zaručuje účasť v Európskom pohári. Hráči Dukly v poslednom kole prehrali na pôde Senice 2:1, kde obe mužstvá predvádzali výborný futbal. Nitra zdolala Dunajskú Stredu 1:0, avšak s trpkou príchuťou, keďže v zápase sa zranil útočník Rák. Zatiaľ je dátum jeho návratu otázny, vo finiše súťaže budú chýbať mužstvu jeho góly.

Začiatok zápasu: 
  streda, 5. máj,   18:00
Náš tip: 1X

MFK Petržalka – MFK Košice

Najzaujímavejší zápas sa hrá na Pasienkoch, medzi Petržalkou a Košicami. Kto v tomto zápase vyhrá, urobí obrovský krok k záchrane. Zverenci Petra Fiebera nečakajú na stredajší zápas v v najlepšej nálade. Na jar vyhrali iba jediný zápas a to proti Nitre. V posledných dvoch kolách mužstvo inkasovalo 7 gólov. Najprv doma prehrali 0:4 proti Žiline a naposledy v Trnave 3:1. Naopak, Košičania v posledných dvoch kolách vyhrali 2:0, oba zápasy na domácom ihrisku. V prípade víťazstva nad Petržalkou sa môžu zverenci Milojeviča odlepiť odo dna ligovej tabuľky.

Začiatok zápasu: 
  streda, 5. máj,   18:00
Náš tip: X2

MFK Ružomberok – FK Senica

Obe mužstvá, Ružomberok i Senica plávajú v tichých vodách. Mužstvo Ružomberka v poslednom kole prehralo na pôde Košíc 2:0, napriek tomu výkonom nesklamali. Hráči vypracovali množstvo šancí, ktoré však zostali nevyužité. Hráči Senice vyhrali zaslúžene vo výbornom zápase proti Banskej Bystrici. Výborný výkon podal brankár Bolek, ktorý viackrát podržal svoje mužstvo. V prípade víťazstva si môže jedno alebo druhé mužstvo vylepšiť pozíciu v tabuľke.

Začiatok zápasu: 
  streda, 5. máj,   18:00
Náš tip: 1

FK DAC 1904 Dunajská Streda – ŠK Slovan Bratislava

Na Žitnom ostrove sa hrá medzi DAC a Slovanom vždy derby zápas. Dunajská Streda bojuje o udržanie sa v Corgoň lige, zato Slovan útočí na ligový titul. Hráči Dunajskej Stredy  prehrali na pôde Nitry 1:0 a po piatich kolách pocítili trpkosť prehry. V zápase nenastúpil brankár Novota, ktorý spravil najdôležitejší krok vo svojom živote svadbou so svojou snúbenicou. Najviac správ, žiaľ negatívnych, sa týka klubu, a nie hráčskeho kádra. Polícia vyšetruje pasy afrických hráčov, ktoré môžu byť falošné.

Slovan v poslednom zápase na domácom ihrisku stratil dva body proti Dubnici a má len matematickú šancu na zisk titulu. Belasí v posledných piatich zápasoch z možných 15 bodov získali len 6, hlavne pred vlastnými fanúšikmi stratili najviac bodov, keďže z posledných troch domácich vystúpení nevyhrali ani raz. Mužstvo je v hernej kríze, najväčšie problémy majú hráči v útoku.

Začiatok zápasu: 
streda, 5. máj,   18:00
Náš tip: X2



1.    FC Tatran Prešov – Spartak Trnava

Prešovčania nebodovali od 3. apríla, kedy prehrali na pôde Dunajskej Stredy. Odvtedy už  ubehlo 5 kôl, v ktorých ani raz nebodovali. Po týchto prehrách je mužstvo Prešova mierne ohrozené zostupom, no od posledných Košíc ich delí zatiaľ 6 bodov.

Spartak útočí na štvrté miesto v tabuľke, ktoré zatiaľ patrí Nitre a zaručuje účasť v Európskom pohári. Aj v prípade neúspechu majú hráči Trnavy šancu dostať sa do futbalovej Európy cez finále Slovenského pohára, v ktorom si zmerajú sily s bratislavským Slovanom. V poslednom kole zvíťazili nad mužstvom Petržalky 3:1. V stredajšom zápase musia Prešovčania bodovať, ak nechcú byť ohrozený zostupom. 

Začiatok zápasu:  streda, 5. máj,   18:00
Náš tip:1X