Main Content

Premier League: Scholes chcel ukončiť kariéru, Ferguson ho však presvedčil

streda, 5. máj 2010 09:46 | Autor: TASR

Tréner anglického futbalového veľkoklubu Manchester United Alex Ferguson prezradil, že musel prehovárať svojho zverenca Paula Scholesa, ktorý uvažoval o ukončení aktívnej kariéry v závere aktuálneho súťažného ročníka.

Už 35-ročný stredopoliar totiž nedostával v tejto sezóne v mužstve "červených diablov" toľko priestoru, ako chcel. Škótsky kouč však presvedčil rodáka zo Salfordu, že je stále veľmi dôležitou súčasťou tímu. Bývalý anglický reprezentant, ktorý bol počas celej kariéry oddaný iba výberu z Old Traffordu, získal s Manchestrom 9 anglických titulov. Napokon súhlasil s predĺžením svojho kontraktu o ďalší rok a najmä v ostatných týždňoch bol veľkou oporou úradujúceho anglického majstra.

"Rozprával som sa s ním a naznačil mi, že na konci sezóny by chcel skončiť," uviedol rodák z Glasgowa v rozhovore pre oficiálny klubový časopis Inside United a pokračoval: "Povedal som mu: 'Pozri, Paul. Môžeš ďalej hrať, o tom niet pochýb. V tvojej hre nie je vidieť pokles výkonnosti.Ak sa dostanete do jeho veku, vaša fyzická výbava a pripravenosť sa znížia. Je to prirodzené a všetkých to čaká. Čo sa týka jeho techniky a schopností, je stále na rovnakej úrovni ako kedysi. Paul je možno dokonca lepším hráčom ako v minulosti. Ku kvalite totiž pridal aj skúsenosti."