Main Content

3 otázky pred 18. kolom Bundesligy

sobota, 21. január 2012 01:47 | Autor: Anton Martinka

3 otázky pred 18. kolom Bundesligy
3 otázky pred 18. kolom Bundesligy | zdroj: Anton Martinka pre Sport7.sk

Prvé novoročné kolo nemeckej Bundesligy prináša nádielku zaujímavých zápasov. Ako dopadne šláger kola medzi Borrusiou Mönchengladbach a Bayernom Mníchov? Kto zvládne lepšie zápas dvoch posledných tímov, v ktorom sa možno objaví aj náš Karím Guéde alebo ako dopadne súboj o pohodlný stred tabuľky?

  Ako dopadne šláger kola?

Dnes nás čaká šláger kola medzi Borrusiou Mönchengladbach a Bayernom Mníchov. Borrusia hostí prvý tím tabuľky Bundesligy a môžeme preto očakávať kvalitné stretnutie. Bayern môže byť rád, že početná maródka sa pomaly, ale isto vyprázdňuje. K dispozícii budú trénerovi Juppovi Heynckesovi aj hráči ako Bastian Schweinsteiger, či Arjen Robben. Hlavnými ťahúňmi Bayernu by mali byť práve spomínaní navrátilci, brankár Manuel Neuer a samozrejme top kanonier Bundesligy Mario Gomez.

Borussia sa bude môcť spoľahnúť proti Bayernu na dobrú defenzívnu činnosť, v prebiehajúcom ročníku inkasovali len 11 gólov, čo je len o jeden viac ako hráči Bayernu. V ofenzíve vsadí všetko na Marca Reusa, ktorý bol označený za najlepšieho hráča Bundesligy v prebiehajúcom ročníku. Forma oboch tímov je viac než dobrá a tak môžeme čakať zaujímavý zápas, v ktorom ale zrejme nepadne veľa gólov.

  Ako dopadne Guedého premiéra?

V sobotu nás čaká zaujímavá konfrontácia dvoch posledných tímov tabuľky, SC Freiburg hostí predposledný FC Ausburg. Freiburg, ktorý pred  nedávnom  posilnil aj bývalý hráč Slovanu Bratislava Karim Guede trpí najhoršou defenzívou v lige, no súperom nastrieľal 21 gólov, čo je v porovnaní s Augsburgom o 6 gólov viac. Augsburg má naopak oproti Freiburgu ďaleko lepšiu defenzívnu činnosť, keďže inkasoval o 11 gólov menej. My si myslíme, že pôjde o vyrovnaný duel, v ktorom rozhodnú maličkosti. Šancu by mohol dostať aj Karim Guéde, ktorý by mohol pomôcť hlavne v defenzívnej činnosti mužstva.

  Boj o stred tabuľky bez favorita

Ďalšie zaujímavé stretnutie nás čaká v Rhein-Neckar Arene, kde proti sebe nastúpia TSG Hoffenheim a Hannover 96. Pôjde o vyrovnaný súboj tímov zo stredu tabuľky, medzi ktorými je rozdiel len jedneho bodu. Forma oboch tímov je podobná, no o čosi lepšie sú na tom domáci. Hannover spolu s Herthou Berlín má na svojom konte najviac remíz v lige. Určite pôjde o vyrovnaný duel, v ktorom by nemalo padnúť veľa gólov.