Main Content

Analýza súpera Slovenska: USA - Poďme sa revanšovať za Rigu či Pjongčang

utorok, 15. február 2022 11:03 | Autor: Róbert Kalnický

Americká hokejová reprezentácia
Americká hokejová reprezentácia | zdroj: TASR

Už zajtra o 5:10 čaká na Slovensko štvrťfinálový súboj olympijského turnaja proti USA. Naši chlapci sa medzi elitnú osmičku prepracovali po 12 rokoch. Naposledy v štvrťfinále hrali ešte vo Vancouveri 2010.

VZÁJOMNÉ ZÁPASY NA OH:

Osemfinále OH 2018 Pjongčang: USA - Slovensko 5:1

Základná skupina OH 2018 Pjongčang: USA - Slovensko 2:1

Základná skupina OH 2014 Soči: USA - Slovensko 7:1

Skupina B OH 2006 Turín: Slovensko - USA 3:1

Skupina B OH 1994 Lillehammer: USA - Slovensko 3:3

Slovenská hokejová reprezentácia sa s USA stretlo vo viacerých prípadoch. Naposledy sme s Američanmi hrali v roku 2018 v osemfinále v Pjongčangu. Tam nás však zámorský súper výrazne predčil a zvíťazil jednoznačným pomerom 5:1. Pred týmto zápasom sme s USA hrali aj v základnej skupine, kde nás dvoma presnými zásahmi zarezal Donato. Jediná výhra na olympijských hrách nad týmto súperom sa datuje do roku 2006, kedy sme v Turíne triumfovali pomerom 3:1.

POSLEDNÝ VZÁJOMNÝ ZÁPAS:

Štvrťfinále MS 2021: Slovensko - USA 1:6

V Rige sme sa stretli taktiež s týmto súperom v štvrťfinále. Tento duel však zverencom Craiga Ramsayho absolútne nevyšiel. Zámorský súper zvíťazil vysoko 1:6. O jediný presný zásah na našej strane sa postaral Cehlárik. Na opačnej strane kontrovali 2x Blackwell a Garland, Boyle a Chmelewski.

KTO JE V TÍME?

Brankári: Drew Commesso (Boston University/NCAA), Strauss Mann (Skelleftea AIK/Švéd.), Pat Nagle (Reading Royals/ECHL)

Obrancovia: Brian Cooper (IK Oskarshamn/Švéd.), Brock Faber (University of Minnesota/NCAA), Drew Helleson (Boston College/NCAA), Steven Kampfer (AK Bars Kazaň/KHL), Aaron Ness (Providence Bruins/AHL), Nicklaus Perbix (St. Cloud State University/NCAA), Jake Sanderson (University of North Dakota/NCAA), David Warsofsky (ERC Ingolstad/Nem.)

Útočníci: Nicholas Abruzzese (Harvard University/NCAA), Kenny Agostino (Torpedo Nižnij Novgorod/KHL), Matty Beniers (Univesity of Michigan/NCAA), Brendan Brisson (University of Michigan/NCAA), Noah Cates (University of Minnesota-Duluth/NCAA), Sean Farell (Harvard Univeristy/NCAA), Sam Hentges (St. Cloud State University/NCAA), Matthew Knies (Univesity of Minnesota/NCAA), Marc McLaughlin (Boston College/NCAA), Ben Meyers (Univesity of Minnesota/NCAA), Andy Miele (Torpedo Nižnij Novgorod/KHL), Brian O´Neill (Jokerit Helsinki/KHL), Nick Shore (Sibir Novosibirsk/KHL), Nathan Smith (Minnesota State University/NCAA)

Americký tím je zložený prevažne z hráčov z univerzitnej NCAA. Slovenského fanúšika bude zaujímať, akým spôsobom sa proti nášmu národnému tímu bude prezentovať náš rodák Matthew Knies. V bráne s najväčšou pravdepodobnosťou nastúpi Drew Commesso, ktorý vychytal americký triumf aj na nedávno skončenom svetovom šampionáte juniorov. Pozor treba dávať najmä na Seana Farella, ktorý je najproduktívnejší hráč ceôého turnaja. Skvele mu sekunduje aj Ben Meyers či skúsený Andy Miele.

Drew Commesso
Drew Commesso | zdroj: TASR

PREDIKCIA ŠPORT7.SK:

Prehier proti Spojeným štátom americkým bolo v poslednej dobe dosť. Je na čase to zastaviť. Netreba zabúdať na to, že pri takmer všetkých slovenských úspechoch prišla nad týmto súperom výhra. Vezieme sa na dobrej vlne. V posledných dvoch stretnutiach máme skóre 9:2, takže na to treba nadviazať. Náš tip je, že v zajtrajšom meraní síl vybojujeme postup do semifinále.

TIP NA STRELCA:

Peter Cehlárik