Main Content

KOMENTÁR: Pepé prekročil všetky medze

sobota, 21. január 2012 17:09 | Autor: Pavol Hošták

KOMENTÁR: Pepé prekročil všetky medze
KOMENTÁR: Pepé prekročil všetky medze | zdroj: Pavol Hošták pre Sport7.sk

Streda 18. januára bola svedkom ďalšieho dielu seriálu El Clásico, azda jedného z najvyhecovanejších zápasov na svete. Skutočnosť neostala svojej povesti nič dlžná. Tej však neostal nič dlžný ani Pepe, vynikajúci obranca Realu Madrid.


Pepe je naozaj vynikajúcim hráčom, čo preukázal aj v nejednom El Clásicu. Dokonca sa prezentoval aj v roli defenzívneho záložníka, kde takisto obstál na výbornú. Ak by sa tento hráč sústredil na hru, možno by patril k svetovej špičke. Žiaľ, Pepe sa sústredí aj na iné veci, ktoré s futbalom nemajú absolútne nič spoločné. Svoje by vedel o Pepem rozprávať hráč Getafe, Javier Casquero (pozrite video).




Kto vidí takéto správanie, musí si povedať, že ten hráč nie je v poriadku. A presne to sa teraz deje po Pepeho prišliapnutí ruky Messimu (ďalšie video).




Hráčove slová na druhý deň po zápase, že v tom nebol úmysel sú výsmechom. Skôr by som si Pepeho viac vážil, keby priznal, že bol premotivovaný a že si vlastne ani neuvedomil, čo urobil. Španielsky denník Marca informuje o tom, že Pepe sa v tomto zápase zranil a mohol by chýbať až dva týždne. Vedenie Realu Madrid je údajne veľmi znepokojené správaním portugalského stopéra, preto vzniknutú situáciu rieši momentálne takto. Oficiálne stránky klubu zatiaľ svetlo do tejto kauzy nepriniesli, ale Pepe by s určitosťou nemal hrať cez víkend proti Bilbau a v stredu odvetný zápas na Nou Campe. Neskôr sa objavili správy o tom, že ho na 14 dní vyradil z kádra sám José Mourinho.Aktualizácia: Mourinho Pepemu trest odpustil a ak bude zdravotne fit zasiahne už do najbližšieho zápasu Realu Madrid.

Posledné El Clásica priniesli rôzne situácie, pochybenia rozhodcov, simulovanie hráčov, či ostré vyjadrenia. Pepeho prípad však vznáša veľký výkričník nad všetkými týmito kauzami. Nechcem tým vôbec zľahčovať napr. simulovanie hráčov Barcelony, pretože to by malo byť takisto exemplárne trestané. Ale čo sa musí stať, aby si zainteresované osoby uvedomili, že Pepe môže byť ohrozením jeho súperov? Musí Pepe urobiť niečo podobné, ako Roy Keane, ktorý bol takisto vynikajúci futbalista, ale v tomto prípade sa priznal k zámeru (pozrite video).




Futbalisti môžu pri takýchto zákrokoch utrpieť zranenia, ktoré ich prinútia ukončiť kariéru. Netreba z Pepeho robiť odstrašujúci príklad, pretože takéto prípady sa v minulosti už vyskytli. Treba však učiniť rázne opatrenia, preto by sa mohli do vzniknutej situácie vložiť aj kompetentné orgány.