Main Content

3 otázky pred 19. kolom Primera Division

sobota, 21. január 2012 13:57 | Autor: Jakub Vaverka

3 otázky pred 19. kolom Primera Division
3 otázky pred 19. kolom Primera Division | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk

Španielska liga sa prehupla do svojej druhej polovice a treba uznať, že aj keď sú prvé dve miesta obsadené klasicky Realom a Barcelonou, tak boje na zvyšných priečkach sú v tejto sezóne skutočne vyrovnané. My sme si pre vás už tradične pripravili tri najdôležitejšie otázky.

  Primera pregunta: Zaboduje Real naplno?

Futbalisti Realu Madrid sú v prebiehajúcom ročníku mužstvom dvoch tvári. Väčšinou súperov poľahky valcujú a zveľaďujú si svoje skóre, no keď príde na zápas s večným rivalom z Barcelony, tak je mužstvo Josého Mourinha ako vymenené. Tento víkend sa Biely Balet stretne v šlágri kola na domácom ihrisku s Athleticom Bilbao a Baskovia by radi vicemajstrovi narobili problémy. Zaujímavé bude sledovať akú zostavu „Mou“ zvolí, pretože na sto percent si nezahrá hriešnik Pepe, ktorý je suspendovaný.  Ikera Casillasa by v bránke domácich mohli prekvapiť hlavne agilný Llorente alebo Muniaín, ktorí sa uplynulú jeseň predstavili aj na Slovensku v zápase so Slovanom.  Dovoľujeme si tvrdiť, že aj keď je Real miernym favoritom, tak to nebude mať vôbec ľahké a ak poľaví čo i len na pár minút, tak môže prísť o dôležité body.

  Segunda pregunta: Prekvapí Malaga v boji s majstrom?


V nedeľu je okrem súboja Real-Athletic na programe ja ďalšie veľmi zaujímavé stretnutie. Malaga, ktorá je dotovaná miliónmi arabských šejkov vyzve na svojom ihrisku majstrovskú Barcelonu, ktorá v týždni opäť potvrdila, že na Real Madrid to vie a v pohárovom El Clásicu zvíťazila 2-1. Malaga je však v aktuálnej sezóne v La Lige veľmi vysoko a to konkrétne na ôsmej priečke. Andalúzania bojujú o európske poháre, a preto by sa im minimálne bod zo zápasu z gigantom veľmi-veľmi zišiel. Katalánci však majú svoje plány a vedia, že ak nechcú stratiť kontakt s Realom Madrid, ktorý má na čele tabuľky 5 bodový náskok, tak musia bezpodmienečne vyhrať. Pre diváka môže byť zaujímavé to, ako sa defenzíva Malagy popasuje s bránením Lionela Messiho, ktorého napokon neubránil ani Biely Balet.

 Tercera pregunta: Kto sa stane pánom Sevilly?


Minulý rok sme si fanúšikovia sevillské derby príliš neužili, lebo Betis bol na rozdiel od svojho mestského rivala FC v druhej lige, no v tejto sezóne je to iné.  FC Sevilla je momentálne na siedmej priečke a jej mestský rival Betis má len trojbodovú stratu a patrí mu 11. miesto. To znamená, že ak dnes mužstvo okolo trénera Pepeho Mela slávnejší tím z Andalúzie porazí, tak ho v tabuľke bodovo dobehne a pri lepšom skóre aj predbehne. Betis v minulom kole podal oduševnený výkon na Camp Nou, kde z 2-0 pre Barcu vyrovnal na 2-2 a o cenný bod prišiel až v závere zápasu.  „Zelení“ si preto budú chcieť napraviť chuť v mestskom derby, kde sú podľa nás favoritom.