Main Content

PRE TIPUJÚCICH: Preview 19. kola Bundesligy - nedeľa

nedeľa, 22. január 2012 10:37 | Autor: Martin Hrušovský

PRE TIPUJÚCICH: Preview 19. kola Bundesligy - nedeľa
PRE TIPUJÚCICH: Preview 19. kola Bundesligy - nedeľa | zdroj: Martin Hrušovský pre Sport7.sk, foto SITA

Prvé tohtoročné a celkovo už 19. kolo nemeckej Bundesligy sa dohráva dnes zvyšnými dvoma stretnutiami. Prinášame vám naše predzápasové analýzy.

Hamburg – Dortmund, 15.30

Príprava na jarnú časť Bundesligy


Hamburg mal veľmi zlý vstup do sezóny, ale po príchode nového trénera Finka, v tabuľke stále stúpa. Fink Hamburgu veľmi pomohol a od jeho príchodu HSV ešte nezaznamenal ani jednu prehru. V príprave na jarnú časť Hamburg odohral pomerne dosť priateľských zápasov. Vyhrať sa mu podarilo proti tímom Lokeren 3:1, Bruggy 2:1, Den Haag 2:1, Marbella 3:0 a Bielefeld 1:0. Táto úspešná séria hráčom určite dodala sebavedomie a do druhej polovici sezóny vstúpia v absolútnej pohode.

Borussia Dortmund je minuloročný víťaz titulu a tento úspech určite chce obhájiť. Počas Bundesligovej prestávky hráči odohrali 3 prípravné zápasy, z ktorých vyhrali všetky. Porazili: Standard 3:0, Elche 5:1 a Oberhausen 4:0. Skóre z týchto zápasov je 12:1, takže strelecká forma z dortmundských kopačiek nikam neodišla.

Tabuľky a štatistiky

HSV je po 17-tich kolách na 13-tom mieste. S takýmto umiestnením nie je spokojné vedenie klubu a určite ani hráči. Od zóny ohrozenia delia Hamburg iba 3 body. Hra HSV na domácom ihrisku je momentálne priemerná, aj keď hlavne v úvode sezóny bola katastrofálna. Z posledných 5 zápasov 2-krát vyhrali, (s Norimbergom 2:0 a Hoffenheimom tiež 2:0) a 3-krát remízovali (s Augsburgom 1:1, Kaiserslauternom 1:1 a Wolfsburgom 1:1). Hamburg priaznivo upravil svoje skóre, ale stále je to záporné číslo 21:27.

Dortmund sa nachádza s 34 bodmi na druhej priečke. Prvé 4 miesta v tabuľke sú veľmi vyrovnané. Na prvý Bayern stráca 3 body, no od tretieho Schalke ho delí iba lepšie skóre. Dortmundu sa v hre na ihriskách súpera darí a z posledných 5 zápasov neprehral ani raz. Vyhral 3-krát s Brémamy 2:0, Bayernom 1:0 a s Freiburgom 4:1 a 2-krát si body rozdelil so súperom. V zápase proti Hamburgu zrejme nenastúpi Mário Gӧtze, ktorý si poranil trieslo.

Vzájomné zápasy

Vzájomné zápasy vychádzajú lepšie Dortmundu, ktorý sa vyhral 19-krát, pričom Hamburg len 10-krát. Nerozhodne sa tieto tímy rozišli tiež 10-krát. Hamburg má v úvode sezóny ťažký los. Okrem Dortmundu ho čakajú Brémy, či Bayern a tak bude pre Hamburg každý bod dobrý. Preto myslím, že HSV zapne na plné obrátky a na vlastnom štadióne proti Dortmundu uhrá aspoň bod.

Tipujem remízu s kurzom okolo 3,5.



Leverkusen – Mainz, 17.30

Príprava na jarnú časť Bundesligy

Leverkusen má v aktuálnom prestupovom období veľký záujem o útočníka Machestru United Dimitara Berbatova, čo svedčí o vyjadreniach, podľa ktorých si chce Leverkusen jednoznačne udržať pohárové umiestenie v tabuľke. Bayer sa posilnil aj o Philippa Wollscheida. Tento obranca prestúpil z Norimbergu za 7,5 milióna eur. Leverkusen odohral 3 prípravné zápasy, ale vyhrať sa mu podarilo iba raz. Prehral s Waalwijkom 3:1 a s Heerveneehom 4:2. Vyhrať sa mu podarilo s De Graafschapom 3:0.

Mainz sa posilnil o brankára Lorika Kariusa z Machestru City. V príprave na jarnú časť ligy remízoval s tímom Offenbachu 1:1 a 5:0 deklasoval Bochum.

Tabuľky a štatistiky


Bayer Leverkusen sa nachádza v tabuľke na 6-tom mieste. Leverkusen okrem Bundesligy hrá aj v Lige Majstrov, kde sa mu podarilo postúpiť zo základnej skupiny. Los mu však veľmi neprial a ako ďalšieho súpera mu vyžreboval jedného z favoritov na zisk trofeje, Barcelonu. Bayer sa určite nevzdáva, ale vie, že šance postúpiť ďalej v LM sa veľmi zmenšili. Leverkusen by sa mal viac sústrediť na Bundesligu a zaistiť si účasť v pohároch aj na budúci rok. V hre doma sa Bayeru nijak zvlášť nedarí. Z posledných 5 zápasov vyhral s Wolfsburgom 3:1, prehral so Schalke 1:0, remízoval s Hamburgom 2:2, vyhral s Hoffenheimom 2:0 a prehral s Norimbergom 3:0. Skóre Leverkusenu je vyrovnané 22:22.

Mainzu sa určite nadarí tak, ako by si prijal. Za 18 získaných bodov nemožno očakávať nič lepšie ako je 14-ta priečka. Mainz by mal v jarnej časti zabrať, pretože od zóny ohrozenia ho delia iba 2 body. Za posledných 5 zápasov na ihriskách súpera nevyhral ani raz. Prehral s Moenchengladbachom 1:0 a až 4-krát remízoval a to s Norimbergom 3:3, Hertou 0:0, Wolfsburgom 2:2 a s Kolínom 1:1.

Vzájomné zápasy

Vzájomné zápasy Leverkusenu a Mainzu sú vyrovnané 5:5. Iba 2-krát sa vzájomný zápas týchto tímov skončil remízou. Leverkusen so 6-tou priečkou určite nie je spokojný a bude chcieť v tabuľke stúpať. Úvod sezóny bude pre oba kluby dôležitý, ale myslím, že Leverkusenu sa podarí zvíťaziť.

Tipujem výhru domáceho tímu s kurzom okolo 1,65.