Main Content

REBRÍČEK: 5 najlepších záložníkov Bundesligy

nedeľa, 22. január 2012 13:57 | Autor: Martin Hrušovský

REBRÍČEK: 5 najlepších záložníkov Bundesligy
REBRÍČEK: 5 najlepších záložníkov Bundesligy | zdroj: Martin Hrušovský pre Sport7.sk, foto SITA

Po minulotýždňovom rebríčku najlepších útočníkov Bundesligy vám prinášame náš výber najlepších záložníkov nemeckej ligy.

  Toni Kroos

Kroos prestúpil do Bayernu Mníchov z Leverkusenu v sezóne 2008/2009. V minulej sezóne odštartoval proces, počas ktorého sa vypracoval z náhradníka, až na jedného z kľúčových hráčov tímu. Sám prezident Bayernu Uli Hoeness sa vyjadril, že ho rýchly rast Kroosa prekvapil. Tento Nemec dokáže podporovať útok, ale aj brániť. V posledných zápasoch nastupoval na poste defenzívneho záložníka, kde mu to sedí najviac. Povestný je tiež svojou presnou a tvrdou ranou, ktorú predviedol aj v zápasoch Ligy Majstrov.



  Mario Gӧtze


Mario je jednou z najhlavnejších postáv Dortmundu. Gӧtze zažíva svoje najlepšie obdobie kariéry a to má stále len 19 rokov. Minulú sezónu vyhral s Dortmundom Bundesligu, postúpil do Ligy Majstrov (aj keď tam Dortmund zažil sklamanie), presadil sa v národnom tíme Nemecka a získal ocenenie Golden Boy, čo je cena, ktorú získa najlepší hráč hrajúci v Európe do 21 rokov. Objavila sa však správa, že Gӧtze zrejme nenastúpi v 18-tom kole Bundesligy kvôli zraneniu. V aktuálnom prestupovom období malo o Gӧtzeho záujem viacero klubov. Samotný hráč však naznačil, že za Dortmund by chcel hrať aj v budúcej sezóne. Tento ofenzívny záložník pomohol “osám” na druhé miesto šiestimi gólmi. 



  Arjen Robben


Arjen Robben je meno, ktoré je známe po celom svete. U nás na Slovensku obzvlášť, pretože Na Majstrovstvách Sveta v JAR rozhodol zápas Holandska so Slovenskom v prospech Holandska. Robbenovi sa v minulej sezóne vôbec nedarilo. Často ho sprevádzali rôzne zranenia a má za sebou viacero operácií. Zranený bol aj v úvode aktuálnej sezóny, ale momentálne je zdravý a pripravený hrať. Nástup po zranení nebol pre Robbena vôbec jednoduchý a prvé zápasy sa na ihrisku strácal. V ďalších zápasoch sa zlepšoval a podarilo sa mu streliť aj nejaké góly. Vyzerá to tak, že Robben získava späť svoju formu a nadviaže na výkony z predchádzajúcich sezón.



  Franck Ribéry


Ribéry je po odchode trénera van Gaala v Bayerne opäť spokojný a prejavuje sa to aj na jeho výkonoch. V prebiehajúcej sezóne nastrieľal už 10 gólov a je druhý najlepší strelec Bavorov. Ribéry bol po incidente v JAR vyradený z reprezentácie Francúzka. Tam však rýchlo pochopili, že za neho nemajú adekvátnu náhradu a povolali ho späť. Ribéry je jeden z najdominantnejších hráčov v súčasnosti. Súper len ťažko predvída, ako bude ďalej postupovať a čo spraví s loptou. Ribéry je rýchly, má výborný dribling a presne nahráva. Aj to ho zaraďuje na druhé miesto v našom rebríčku.



  Bastian Schweinsteiger


Bastian Schweinsteiger je fantastický záložník. Aj keď ho mnoho ľudí prehliada, Basti na ihrisku odvádza neviditeľnú, no veľmi potrebnú prácu. Celý tím Bavorov je založený najmä na ňom. Schwiensteiger určuje tempo hry, dokáže ho rýchlo meniť a vynikajúco zakladá útoky. Takisto vie hráčov upokojiť a motivovať. Tento Nemec je rovnako dôležitý aj v reprezentácii. Je to jednoducho „motor“ tímu. Schweinsteiger sa v jednom z minuloročných zápasov Ligy Majstrov nepríjemne zranil a Bavorom chýbal v posledných stretnutiach minulého roku. Tréner Bayernu Jupp Heynckes si však pripravil pre fanúšikov prekvapenie a v 18-tom kole Bundesligy sa Schweinsteiger opäť objavil na ihrisku v zápase proti Moenchengladbachu. V ňom dokonca strelil gól, žiaľ pre Bavorov jediný v tom stretnutí (3:1).