Main Content

NHL playoff: Výhry Chicaga a Bostonu, Hossa so Šatanom skórovali + VIDEO

štvrtok, 6. máj 2010 09:34 | Autor: TASR

Hokejisti Boston Bruins sú už iba krôčik od toho, aby po 18 rokoch postúpili medzi štyri najlepšie tímy v play-off zámorskej NHL.



Philadelphia - Boston 1:4 (1:2, 0:0, 0:2) - stav série 0:3
Góly: 3. Asham (Giroux, Betts) - 5. Wheeler (M. Hunwick, M. Savard), 6. ŠATAN (Lucic, Krejčí), 43. Recchi (Wheeler, CHÁRA), 59. P. Bergeron. Vylúčení: 2:4 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 35:20, brankári: Boucher - Rask. Diváci: 19 688.

"Medvede" v stredu zvíťazili na ľade Philadelphie v 2. kole bojov o Stanleyho pohár 4:1 a v sérii vedú už 3:0. Philadelphiu posadil na koňa už v 3. min Asham, ale po necelých dvoch minútach Boston vyrovnal a o ďalších 94 sekúnd Slovák Miroslav Šatan poslal Bruins do vedenia. Skúsený slovenský útočník zaznamenal už svoj desiaty bod v play-off 2009/2010 a piaty gól. Do kanadského bodovania sa zapísal aj obranca Zdeno Chára, ktorý v 53. min prihrával na Recchiho tretí gól hostí. Svojím výkonom v tomto súboji si kapitán Bostonu vyslúžil aj honor prvej hviezdy stretnutia. Vo výbornom svetle sa predviedol bostonský gólman Tukka Rask, ktorý po rýchlom góle ďalších 34 striel hráčov Philadelphie zneškodnil. "Bol to jeden zo zápasov, keď na vás mieri veľa striel, ale vy sa cítite v pohode, nemusíte urobiť žiadne extra pohyby, a predsa sa vám zdá, že vás všetky puky zasiahnu," takto komentoval stretnutie brankár Bostonu. Jeho náprotivok v bráne Philadelphie Brian Boucher nebol s výkonom mužstva vôbec spokojný: "Tento zápas sme potrebovali vyhrať, teraz je náskok súpera veľký. Vo štvrtej partii sa všetko ukáže. My sa musíme pokúsiť vyhrať." "Letci“ ešte nikdy v histórii neobrátili sériu, v ktorej prehrávali 0:3. Boston má šancu na prvý postupový mečbal v piatok, opäť na ľade Flyers.

VIDEO: Gól Miroslava Šatana



Vancouver - Chicago 2:5 (0:2, 2:1, 0:2) - stav série 1:2
Góly: 30. Hansen (Edler, Salo), 40. Burrows (Edler, Salo) - 6. Versteeg (HOSSA, Ladd), 17. Byfuglien (Keith, Toews), 32. Byfuglien (Toews, P. Kane), 48. HOSSA (Sharp, KOPECKÝ), 54. Byfuglien (P. Kane, Toews). Vylúčení: 8:5 na 2 min, navyše: O'Brien, Burrows - Bolland, všetci 10 min osobný trest, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 33:35, brankári: Luongo - Niemi. Diváci: 18 810.

V ďalšom súboji druhého kola play-off vyhralo Chicago vo Vancouveri 5:2 a v sérii vedie 2:1 na zápasy. Bodovali aj obaja Slováci v drese Blackhawks. Marián Hossa strelil svoj druhý tohtosezónny gól vo vyraďovacej fáze, keď v 48. minúte zvyšoval na 4:2, asistenciou prispel k úspechu aj Tomáš Kopecký. Hetrikom sa v chicagskom drese blysol Dustin Byfuglien, pre ktorého to boli prvé góly v play-off. Univerzál zohral v tomto stretnutí veľkú rolu, keď ho tréner preradil z obranných radov na ľavé krídlo do útoku po boku Jonathana Toewsa a Patricka Kana. Zároveň bol vyhlásený za prvú hviezdu duelu. "Bol skoro všade. Myslím si, že jeho dominancia v rohoch klziska po fyzickej stránke frustrovala celý tím Vancouveru," povedal na adresu hrdinu súboja Byfugliena spoluhráč Marián Hossa. Nedarilo sa Slovákovi v drese Canucks Pavlovi Demitrovi. Ten si do štatistík okrem dvojminútového trestu pripísal dva strelecké pokusy a jeden mínusový bod. Všetky góly padli z tesnej blízkosti Roberta Luonga, na čo tréner Canucks Alain Vigneault reagoval slovami: "Mali by sme zlepšiť hru pred naším bránkoviskom. Zároveň sme videli, čo všetko rozhodcovia pred bránkou povolili, takže sa budeme správať rovnako ako súper." Či sa jeho varovanie naplní, ukáže štvrtý vzájomný zápas, ktorý je na programe v noci z piatka na sobotu.

VIDEO: Gól Mariána Hossu