Main Content

Elitná jedenástka týždňa podľa portálu Sport7.sk (#4 Január)

streda, 25. január 2012 14:31 | Autor: Roman Bobaľ

Elitná jedenástka týždňa podľa portálu Sport7.sk (#4 Január)
Elitná jedenástka týždňa podľa portálu Sport7.sk (#4 Január) | zdroj: Roman Bobaľ pre Sport7.sk, foto SITA

Tradične v stredu podvečer prinášame ďalšie pokračovanie našej rubriky “elitná jedenástka týždňa“. V aktuálnom vydaní sme zohľadnili výkony hráčov v anglických, španielskych, nemeckých a talianskych ligách počas víkendových kôl.

Brankár

Zápas medzi Norwichom a Chelsea (0:0) sa skončil pre hostí mimoriadnym sklamaním a to najmä  vďaka výkonu 25 ročného anglického brankára Johna Ruddyho. Strážca svätyne Norwichu čelil počas celého stretnutia veľkému tlaku zo strany útočníkov “Blues” o čom svedčí 10 striel na jeho bránu, 10 striel vedľa nej a tiež 11 rohových kopov.

Obrancovia

Prvý zápas po zimnej prestávke sa pre Schalke skončilo mimoriadne uspokojivo. „Die Knappen“ vyhrali nad Vfb Stuttgart 3:1, k čomu prispel veľkou mierou aj grécky reprezentant Kiriakos Papadopoulos, ktorý svojim spoľahlivým výkonom v defenzíve a najmä podporou útoku (strelil druhý gól) dopomohol Schalke k trom dôležitým bodom. Vďaka nim sa v tabuľke Bundesligy dotiahli bodovo na Dortmund a Bayern Mníchov.

Spoluhráč najlepšieho brankára víkendových kôl Johna Ruddyho Američan Zak Whitbread podal proti Chelsea vynikajúci výkon na stopérskom poste, na ktorom musel počas celého zápasu riešiť náročné súboje s Fernandom Torresom, Danielom Sturridgeom či Juanom Matom. Spoločne s Ruddym najväčšou mierou prispel k tomu, že Norwich proti favoritovi ani raz neinkasoval.

V šlágri kola anglickej Premier League Manchester City – Tottenham predviedol výborný výkon pravý krajný obranca Micah Richards, ktorý bol ako je to už u neho zvykom spoľahlivý v obrane a zároveň veľmi nebezpečný smerom dopredu. Tottenham musel svoju ľavú stranu kvôli kremenitému a rýchlemu Richardsovi úpenlivo strážiť, čo ho stálo mnoho síl.

Záložníci

Šláger 22. kola dopadol maximálne uspokojivo pre tím Alexa Fergusona, ktorý bol svedkom vynikajúceho výkonu Antonia Valenciu. Ekvádorsky reprezentant v poslednom období naozaj exceluje, v zápase proti Arsenalu pridal už svoju ôsmu ligovú asistenciu a druhý gól, čo stačilo na víťazstvo „Červených diablov“ na Emirates Stadium 1:2.

Ďalším Američanom v našej elitnej jedenástke je Clint Dempsey, ktorý podáva pod trénerom Martinom Jolom v poslednom období znamenité výkony. Zápas, v ktorom bol jasným favoritom Newcastle sa nevyvíjal tak ako by sa spočiatku očakávalo. Fulham využil výhodu domáceho prostredia a Clint Dempsey zmasakroval hostí hetrikom. Londýnsky klub nakoniec vyhral najmä vďaka trom gólom amerického reprezentanta nečakane vysoko 5:2.

Barcelonský klenot zvaný „Thiago Alcantara“ získava čím ďalej väčšiu dôveru od Pepa Guardiolu, za čo sa mu taliansky rodák reprezentujúci Španielsko odmenil dvoma gólovými asistenciami na presne zásahy Messiho a Sanchéza. Tie dopomohli Barcelone k devastovaniu milionárskej  Malagy (4:1).

Zaujímavý výkon podal v minulom kole Serie A argentínsky megatalent Érik Lamela. Mladučký, ešte len 19 ročný krídelník, si v úvodných minútach preskúšal obranu Ceseny dvoma brilantnými asistenciami smerujúcimi na legendu AS Rím Francesca Tottiho. Napriek tomu, že bol Lamela už po 54. minútach zápasu vystriedaný, nemusel si robiť výčitky svedomia, jeho výkon zaraďujeme do elitnej 11-ky.

Útočníci

V našej zostave opäť nesmie chýbať argentínska superhviezda Lionel Messi, ktorý predviedol ďalší fenomenálny výkon, tentokrát v šlágri kola proti Malage. Najlepší hráč roku 2011 proti tímu z Andalúzie zaznamenal hetrik a nebyť dvoch gólov Cristiana Ronalda z penált proti Bilbaiu, stal by sa lídrom tabuľky strelcov španielskej La Ligy.

Veľký debakel sme mohli sledovať vo víkendovom stretnutí Bundesligy medzi Hamburgom a úradujúcim šampiónom z Dortmundu. Poľský reprezentant Robert Lewandowski v ňom predviedol svoj potenciál, keď si do štatistík pripísal dva góly a jednu asistenciu.

Posledným hráčom elitnej jedenástky týždňa podľa nášho portálu sa stáva aj napriek obrovskej konkurencií v podobe Francesca Tottiho, Robbieho Keana či Bobbyho Zamoru skvelý kolumbijsky reprezentant Radamel Falcao. Ten podobne ako populárny Lionel Messi dokázal napnúť sieť brány Realu Sociedad (4:0) v troch prípadoch, vďaka čomu sa dostal už na tretie miesto najlepších strelcov La Ligy.