Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (25.1.)

streda, 25. január 2012 17:39 | Autor: Jakub Vaverka

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (25.1.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (25.1.) | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Zimné prestupové obdobie je tu a s nim aj spojené prestupové šialenstvo v elitných európskych ligách. Prinášame vám dnešný diel noviniek zo sveta futbalu, ktorý dopĺňame o veľmi žiadané a populárne prestupové špekulácie.

Kucka za Muntariho?
Inter Miláno vlastní 50 percent práv na Juraja Kucku a presun slovenského záložníka z FC Janov na San Siro je už iba otázkou času.  Vedenie Janovčanov však deklarovalo, že za Kucku by rado získalo iného futbalistu. Ako reálna sa preto črtá výmena Kucka-Muntari.

Totti uvažuje o návrate

Francesco Totti, ktorý sa stal cez víkend najlepším kanonierom Serie A v celej jej histórii sa vyjadril, že si vie prestaviť návrat do národného mužstva. Totti totiž už s reprezentačnou kariérou skončil, no vyzerá to tak, že legende AS Rím sa začína po výbere Talianska cnieť.

Taiwo do QPR

Kremenitý univerzálny obranca Taye Taiwo opúšťa AC Miláno a minimálne do konca prebiehajúceho ročníka bude pôsobiť v londýnskom Queens Park Rangers, s ktorým sa AC dohodlo na polročnom hosťovaní. „Jazdci“ zháňajú posily na každom kroku, lebo v Premier League sa pohybujú na priečkach, ktoré znamenajú zostup. Hovorí sa aj o kúpe stopéra Alexa z Chelsea.

Amauri vo Fiorentine

Amauri, ktorý v minulosti pôsobil v juho-talianskom Palerme a prednedávnom obliekal dres Juventusu Turín sa dohodol na hosťovaní do konca sezóny s „Fialkami“ z Fiorentiny.  Amaurimu sa v drese Starej Dámy už dlhšie nedarilo a proti jeho predaju nemali nič ani fanúšikovia aktuálneho lídra Serie A. Jeden z nich sa dokonca pokúsil tohto Brazílčana vydražiť v internetovej aukcii.

Slovan čaká Španielsko

Futbalisti úradujúceho majstra Corgoň Ligy sa chystajú na zaujímavé sústredenie na Pyrenejskom polostrove. V Španielsku čaká na zverencov Vladimíra Weissa aj prípravný zápas s tímom Hercules Alicante, ktorý hral ešte pred rokom v La Lige a dokonca triumfoval na Nou Campe (2-0). Belasí si okrem toho zahrajú aj proti exotickému mužstvu z Číny Šanghaj Šen-hua, do ktorého nedávno prestúpil Nicolas Anelka a posledný duel odohrajú proti druholigovému CD Alcoyano.

streda 1. februára : Hercules Alicante (Šp.-II.) - ŠK Slovan Bratislava (Alicante, 12.00)
 piatok 3. februára: Šanghaj Šen-chua (Čína-I. liga) - ŠK Slovan Bratislava (16.00)
streda 8. februára: CD Alcoyano (Šp.-II. liga) - ŠK Slovan Bratislava (Alcoy, 16.00)


Wenger trénerom Realu Madrid?
Španielské média prišli dnes so skutočne zaujímavou, no zrejme neoverenou informáciou, podľa ktorej by sa mal stať Arséne Wenger novým trénerom Realu Madrid v prípade, ak José Mourinho po sezóne odíde zo Santiago Bernabeu. Mourinho naopak viackrát povedal, že by sa po angažmáne v Reale rád vrátil do Anglickej Premier League a tak sa nevylučuje ani to, že by si títo dvaja tréneri len vymenili miesta.

Motta na odchode z Interu

Tgiago Motta by sa mal už v najbližších dňoch stať novou posilou PSG. Tvrdí to jeho agent Dario Canovi, podľa ktorého sa skúsený záložník už dohodol s parížskym veľkoklubom na podmienkach novej zmluvy.

Shaquiri ostáva zatiaľ v Bazileji
Jeden z najtalentovanejších švajčiarskych hráčov súčasnosti Xherdan Shaqiri, ktorý momentálne oblieka dres FC Bazilej, napokon neprestúpi do Galatasarayu Istanbul, ktorý sa s nim a s vedením Bazileja snažil v posledných dňoch dohodnúť na podmienkach prestupu.