Main Content

Thomas Tuchel - trénerský cieľ Realu Madrid?

štvrtok, 24. marec 2022 09:43 | Autor: Jakub Vaverka

Thomas Tuchel
Thomas Tuchel | zdroj: TASR

Nemecký tréner Thomas Tuchel, ktorý odvádza vynikajúcu prácu v londýnskej Chelsea, je pod drobnohľadom španielskeho giganta Realu Madrid.

Tuchel prišiel do Londýna počas uplynulého januára a odvtedy urobil z Chelsea jeden z TOP klubov na svete. S The Blues vyhral Ligu majstrov, UEFA Supercup aj MS klubov, pričom postúpil do finále ligového pohára či FA Cupu. 

Nemecký lodivod odvádza výbornú prácu, na ihrisku aj mimo neho. Hráčov skvelo motivuje, pričom na tlačových konferenciách potvrdzuje, že je skvelý ročník. To neuniklo pozornosti predstaviteľov španielskeho giganta Realu Madrid.

Denník Sport píše, že Biely Balet sa zameral na Tuchela, z ktorého by chcel po sezóne urobiť nástupcu talianskeho lodivoda Carla Ancelottiho. Ancelotti vraj v hlavnom meste Španielska zďaleka nemá takú istú pozíciu, ako by sa mohlo zdať.  Prezident Merengues Florentino Perez chce zmenu a Thomas Tuchel sa javí ako ideálna alternatíva.

Ak Chelsea získa nových majiteľov a klub bude naďalej konkurencieschopný, neexistuje možnosť, že Tuchel zmení pôsobisko. Ak ale na Stamford Bridge bude panovať neistota, potom by si mohol nemecký tréner hľadať novú prácu. A Real Madrid sa neodmieta.