Main Content

Montreal si play-off nezahrá. K tomu má Drouin problémy

sobota, 26. marec 2022 12:19 | Autor: TASR

Jonathan Drouin
Jonathan Drouin | zdroj: TASR

Hokejisti Montrealu Canadiens sa budú musieť v NHL dlhší čas zaobísť bez útočníka Jonathana Drouina, ktorého vyradili zdravotné problémy v hornej časti tela. Kanadský klub ho v piatok zapísal na listinu zranených hráčov.

Okrem toho zostáva 26-ročný krídelník z preventívnych dôvodov v domácom prostredí, lebo bol v kontakte s osobou pozitívne testovanou na koronavírus. Drouin odohral v tomto ročníku NHL 34 zápasov, v ktorých strelil šesť gólov a pridal 14 asistencií.

Podľa TSN nebude "Habs" týždeň k dispozícii ani útočník Brendan Gallagher, ktorý pauzuje pre zranenie v dolnej polovici tela. Piatkový tréning pre podobné problémy vynechal aj obranca Jeff Petry, jeho presný zdravotný status nie je momentálne známy.

Tretí deň za sebou netrénoval pre chorobu ani Carey Price, skúsený kanadský brankár po absolvovaní pomocného programu v súvislosti s užívaním návykových látok zatiaľ čaká na tohtosezónnu premiéru v profilige. 

Canadiens sú zároveň prvým klubom NHL tejto sezóny, ktorý naisto nepostúpi do play-off. Pre finalistu minulého ročníka sú to kruté správy.