Main Content

2 hráči, ktorí v lete môžu opustiť New York Rangers

streda, 30. marec 2022 09:44 | Autor: Róbert Kalnický

Hokejisti New York Rangers
Hokejisti New York Rangers | zdroj: TASR

Počas Trade Deadline boli funkcionári New Yorku Rangers mimoriadne aktívni. Tím z Manthattanu získal Franka Vatrana, Justina Brauna, Tylera Motteho či Andrewa Coppa. Dlho sa špekulovalo aj o tom, kto káder opustí, no napokon odišli len hráči pôsobiaci v AHL.

V lete však budú musieť Jazdci podpisovať nové zmluvy. Na kontrakty čakajú Ryan Strome, Kevin Rooney, Frank Vatrano, Sammy Blais, Tyler Motte, Andrew Copp, Libor Hájek, Alexander Georgiyev a ďalší. Je jasné, že v organizácii Rangers neostanú všetci. Preto sa otvorene v zámorí diskutuje o dvojici hráčov, ktorá by v lete mohla opustiť New York.

Tým prvým je brankára Alexander Georgiyev. Rus s bulharskými koreňmi bol žiadaným artiklom už počas uzávierky prestupov, no GM Chris Drury sa rozhodol si ho ponechať. Po sezóne však 26-ročnému strážcovi svätyne končí zmluva a zdá sa, že Rangers nebudú mať dostatok priestoru pod platovým stropom na predĺženie spolupráce.

Druhým menom je Vitali Kravtsov. Ruský mladík mal podobne ako Georgiyev patriť k najžiadanejším článkom New Yorku Rangers pred uzávierkou prestupov. Stále len 22-ročný forward rozvíja svoje schopnosti Traktore Čeľabinsk. V NHL odohral len 20 stretnutí. Záujem o jeho služby by údajne mohli mať v Chicagu.