Main Content

3 otázky pred 19. kolom Bundesligy

piatok, 27. január 2012 13:34 | Autor: Anton Martinka

3 otázky pred 19. kolom Bundesligy
3 otázky pred 19. kolom Bundesligy | zdroj: Anton Martinka pre Sport7.sk

Druhé tohtoročné kolo nemeckej Bundesligy klope na dvere. Čaká nás viacero zaujímavých stretnutí vrátane súboja o záchranu medzi Ausburgom a Kaiserlauternom, či boj o priblíženie sa elitnej štvorke medzi Brémami a Leverkusenom.

  Ako dopadne súboj o približenie sa prvej štvorke?

V sobotu nás čaká zaujímavý súboj piateho Werderu Brémy a šiesteho Bayernu Leverkusen. Tieto tímy strácajú na štvrtú pozíciu 6, resp. 7 bodov a tak vedia, že musia v tomto stretnutí bodovať naplno, inak im vedúci peletón ligy a tak aj nádej na Ligu majstrov ešte viac unikne. Výhodu domáceho prostredia sa bude snažiť využiť mužstvo Brém, ktoré v tejto sezóne doma prehralo len s Dortmundom, zvyšných 7 stretnutí vyhralo. Leverkusen je však vonku tiež pomerne silný, keď prehral na ihriskách súperov zatiaľ len dvakrát.

 V 18. kole sa oba tímy natrápili.  Brémy len remizovali s Kaiserslauternom (0:0) a Leverkusen vydrel víťazstvo nad Mainzom (3:2). Posledný zápas týchto dvoch tímov skončil 1:0 pre Leverkusen. My si myslíme že pôjde o vyrovnaný duel, v ktorom sú miernym favoritom vďaka výbornej bilancií v domácemu prostredí Brémy.

  Ako dopadne náročný boj o záchranu?


V 19.kole nás taktiež čaká boj o dôležité body medzi 16-tým Kaiserslauternom a posledným Ausburgom (18). Oba tímy delia len dva body a domáci vedia, že ak vyhrajú odlepia sa od dna tabuľky, kde ich nahradí možno práve ich najbližší súper. Kaiserlautern nevyhral už 8 ligových zápasov v rade, v ktorých 6 krát remizoval a dvakrát prehral. Očakávame tuhý boj, stretnutie nemá favorita. Zaujímavý môže byť tip na remízu.

 Naplní Bayern papierové predpoklady?


V prvom tohtoročnom kole Bayern Mníchov prekvapujúco prehral s Monchengladbachom a pokiaľ nechce prísť o vedúcu priečku v sobotu musí s Wolfsburgom bodovať naplno. Hostia z Wolfsburgu sa nachádzajú v pokojnom strede tabuľky, no zrejme ani sami neveria, že by mohli v Allianz Aréne v sobotu bodovať. Očakávame jasný vývoj stretnutia v prospech Bavorov, ktorí veľmi dobre vedia, že sa musia čo najskôr dostať do špičkovej formy. Osemfinále ligy majstrov sa totiž rýchlo blíži.