Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (27.1.)

piatok, 27. január 2012 18:26 | Autor: Jakub Vaverka

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (27.1.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (27.1.) | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Zimné prestupové obdobie je tu a s nim aj spojené prestupové šialenstvo v elitných európskych ligách. Prinášame vám dnešný diel noviniek zo sveta futbalu, ktorý dopĺňame o veľmi žiadané a populárne prestupové špekulácie.

Cena Stocha stúpa
Vynikajúce výkony Miroslava Stocha z posledného odbobia neostali nepovšimnuté. Dnes sa v ruskej tlači objavila informácia o tom, že útleho slovenského stredopoliara chce získať Zenit Petrohrad, v ktorom pôsobí aj náš Tomáš Hubočan. Ak by sa prestup zrealizoval Stoch by bol vítanou posilou bohatéhoruského tímu pred osemfinále Ligy majstrov. Portál sportgazete.com tvrdí, že Fenerbahce požaduje za mladého Slováka odstupné 15 miliónov eur. Viac informácií tu.

Bosingwa na odchode

Hoci Chelsea avizovala pred otvorením prestupového trhu veľké nákupy nakoniec to vyzerá tak, že sa viac oslabí ako posilní. Zatiaľ jedinou posilou je Gary Cahill, no odišiel už Alex a Anelka, pričom na odchode je údajne aj Florent Malouda a José Bosingwa. O oboch má totiž záujem tréner PSG Carlo Ancelotti, ktorý ich dokonale pozná zo svojho pôsobenia na Samford Bridge.

Šebo do Austrie?

Filip Šebo, ktorý na prelome sezón zo Slovana neodišiel, lebo si chcel zahrať v pohárovej Európe by mohol tento krok spraviť v zimnom prestupovom období. Belasý kanonier by totiž údajne mohol zamieriť do rakúskej Austrie Viedeň, kde už v minulosti pôsobil. Viac informácií tu.

Nekonečný príbeh o Tevézovi pokračuje

Dnes sa v anglických a talianskych médiách objavila informácia, podľa ktorej má Carlos Tevéz ešte dnes podpísať novú zmluvu s AC Miláno. Pravdepodobne však pôjde len o ďalšiu novinársku kačicu, nakoľko vedenie milánskeho klubu pár dní dozadu prestup demenotovalo tým, že Brazílčan Pato ostáva na San Sire a tak nepotrebujú žiadnu ďalšiu posilu do ofenzívy.

Štepanovský v Senici

Úradujúci majster Slovenska prišiel o ďalšieho hráča, keď mladík Peter Štepanovský zamieril na Záhorie, kde bude pôsobiť v konkurenčnej Senici. Seničania mali záujem aj o Erika Grendela, no bývalý kapitán reprezentácie do 21 rokov pravdepodobne svojho exspoluhráča nasledovať nebude.

Cuenca do 2015

Katalánsky talent Isaac Cuenca, ktorého v tejto sezóne Pep Guardiola čoraz viac nasadzuje do zápasového diania dlho neváhal a s Barcelonou predĺžil zmluvu do roku 2015. Barca si tak Cuencu pre istotu poistila, lebo o jeho služby mala údajne záujem londýnska Chelsea a aj Manchester United.

Messi opäť najlepší

Špecializovaný odborný rebríček Castrol Ranings zverejnil aktuálne vydanie najlepších futbalistov sveta. Na prvom mieste sa podľa predpokladov umiestnil Lionel Messi. Prekvapujúce je až piate miesto Cristiana Ronalda či 30-te Xaviho. Druhý je Mario Goméz  z Bayernu Mníchov a tretí Karim Benzema z Realu Madrid. Viac podrobností vám prinesieme zajtra.