Main Content

Lednický: "Stochov návrat do Chelsea je nepravdepodobný"

štvrtok, 6. máj 2010 12:22 | Autor: TASR

Slovenský reprezentant Miroslav Stoch si svojimi tohtosezónnymi výkonmi v drese holandského klubu FC Twente urobil v celej futbalovej Európe veľmi dobré meno a momentálne preto nemá núdzu o zaujímavé a lukratívne ponuky.



Jeho manažér Milan Lednický má plné ruky práce, aby pre svojho mandanta vybral tú najlepšiu možnosť. "´Miňovu´ budúcnosť sme nechceli riešiť v priebehu sezóny. Samozrejme, že teraz už rozmýšľame, čo by bolo pre neho najlepšie," povedal v rozhovore pre agentúru SITA licenčný agent SFZ Milan Lednický.

Dvadsaťročný krídelník Stoch sa desiatimi ligovými gólmi výraznou mierou pričinil v tejto sezóne o zisk majstrovského titulu pre mužstvo z Enschede, premiérového v histórii klubu. V kádri trénera Steva McClarena bol nitriansky odchovanec na ročnom hosťovaní z anglického veľkoklubu FC Chelsea. S ním má stabilný člen slovenskej reprezentácie zmluvu do júna 2011.

"Do úvahy pripadá viacero možností. Jednou je návrat do Chelsea, ktorá mu už vo februári ponúkla nový štvorročný kontrakt. Tento variant však vidím ako dosť nepravdepodobný. Dôvod je jednoduchý - v nabitom kádri Chelsea by nemal veľkú šancu pravidelne hrávať, čo je ´Miňova´ priorita. Na stole máme tiež ponuku z Twente, ktoré by ho veľmi rado získalo. Či by išlo opäť o hosťovanie alebo prestup, to záleží na postoji londýnskeho mužstva. Okrem toho je o neho interes z viacerých ďalších klubov, z pochopiteľných dôvodov však nebudem teraz žiadny menovať," priblížil aktuálnu situáciu ohľadom rýchlonohého krídelníka s čuchom na góly M. Lednický.

Podľa jeho slov je ťažko odhadnúť, kedy sa podarí dospieť k dohode, čím by situácia okolo Stochovej najbližšej budúcnosti bola vyriešená. "Pochopiteľne, že by sme veľmi radi všetko uzavreli ešte pred odchodom na majstrovstvá sveta. Našou jednoznačnou prioritou pri rokovaniach so záujemcami bude to, že ´Miňo´ chce rovnako ako v tejto sezóne pravidelne nastupovať v základnej zostave. V tomto ročníku odohral množstvo kvalitných zápasov a rozhodne by v tom rád pokračoval," vyhlásil zástupca Miroslava Stocha. Slovenský reprezentant sa po zisku titulu vyjadril na jeho adresu veľmi pochvalne. "Je to ocenenie našej práce, čo ma veľmi teší. Vždy je veľmi príjemné vypočuť alebo prečítať si, keď nás naši hráči pochvália za odvedenú robotu," dodal Milan Lednický.