Main Content

PRE TIPUJÚCICH: Preview 19. kola Bundesligy - sobota

sobota, 28. január 2012 11:03 | Autor: Martin Hrušovský

PRE TIPUJÚCICH: Preview 19. kola Bundesligy - sobota
PRE TIPUJÚCICH: Preview 19. kola Bundesligy - sobota | zdroj: Martin Hrušovský pre Sport7.sk, foto SITA

Dnes je na programe ďalších šesť zápasov 19. kola nemeckej Bundesligy. Prinášame vám analýzu k trom z nich.

Brémy – Leverkusen, 15.30

Minulé zápasy


Werder sa v minulom zápase stretol s Kaiserslauternom. Lautern hral doma a začal aktívnejšie ako jeho súper. Brémy postupom času hru vyrovnali a dokázali si vypracovať sľubnú situáciu, ktorá ale gólom neskončila, pretože Rosenberg mieril iba do žrde. O pár minút neskôr sa situácia Brém zhoršila. Po hrôzostrašnom zákroku Rodneiho ostal na ihrisku ležať Prӧdl. Prӧdl utrpel zlomeninu nosa, čeľuste a otras mozgu. Rakúskeho stopéra musel nahradiť ešte nie úplne doliečený Silvestre. Po prestávke boli opäť aktívnejší hostia a viackrát vystrašili brankára Wieseho. Gól napokon v tomto zápase nepadol a oba celky si odniesli bod.

Leverkusen v minulom kole privítal na svojom ihrisku Mainz. Bayer sa dostal do vedenia už v 11-tej minúte, keď si do vlastnej brány zrazil prudký center Zdeněk Pospěch. Ešte do polčasu sa podarilo Leverkusenu svoj náskok zvýšiť na 2:0 zásluhou Friedricha. Po zmene strán prišlo vydarené striedanie Mainzu a v priebehu troch minút bolo vyrovnané. V 70-tej minúte však Bender svojim druhým gólom v sezóne naklonil misky váh na stranu Leverkusenu. Do konca zápasu sa na stave 3:2 už nič nezmenilo a domáci sa mohli radovať z trojbodového zisku.

Tabuľky a štatistiky


Brémy sa nachádzajú na 5-tom mieste tabuľky. Na mimoriadne vyrovnanú vedúcu štvoricu stráca už 6 bodov. V minulom zápase sa maródka Brém ešte viac rozrástla a práve to môže byť zlomový moment v boji o titul. Zranení sú hráči ako: Naldo, Prӧdl, Borowski, Schmitz a ďalší. Brémy sa po prestávke prvý krát predstavia pred vlastnými fanúšikmi. Predtým sa Brémam doma darilo. Z posledných 5 zápasov vyhrali až 4 s Wolfsburgom 4:1, Stuttgardom 2:0, Kolínom 3:2 a Hertou 2:1. Prehrali iba s Dortmundom 2:0. Za 8 odohratých domácich stretnutí má Werder výborné skóre 20:9. Celkovo je to už horšie 30:31.

Leverkusen sa stále nachádza na 6-tej, pohárovej priečke. Po výhre nad Mainzom si vytvoril štvorbodový náskok pred Hannoverom a na Brémy stráca iba jediný bod. Leverkusen je tretí najlepší tím hrajúci vonku. Za posledných 5 zápasov neprehral ani raz. Vyhral 2-krát s Kaiserslauternom 2:0 a Freiburgom 1:0 a remízoval 3-krát s Hannoverom 0:0, Hertou 3:3 a Moenchengladbachom 2:2. Leverkusen sa bude musieť zaobísť bez Adlera, Ortegu, Sama, Barnettu a Augusta. Celkové skóre Bayeru je 25:24.

Vzájomné zápasy


Vzájomné zápasy hovoria v prospech Werderu, ktorý vyhral 9-krát. Leverkusenu sa podarilo naplno bodovať 4-krát a body si rozdelili až 7-krát. V tomto zápase sa stretávajú tímy, ktoré v tabuľke delí iba jeden bod a trápi ich veľa zranení. Brémy hrajú vynikajúco doma a Leverkusen zase vonku.

Môj tip remíza s kurzom okolo 3,1.



Dortmund – Hoffenheim, 15.30

Minulé zápasy


Dortmund sa po zimnej prestávke prvýkrát predstavil na ihrisku Hamburgu. Hamburg do tejto chvíle ešte pod novým trénerom neprehral, ale opäť sa nevyhol hrubým chybám v obrane. Tieto chyby dokázal Dortmund bez problémov využiť a už v prvom polčase viedol 2:0. V druhom polčase mali opäť výrazne navrch hostia. Rýchle a presné kombinácie Dortmundu robili nekoncentrovanej obrane Hamburgu veľké problémy. Dortmund mal prevahu a darilo sa mu aj v koncovke. V druhej polovici hry pridal ďalšie 3 góly. Gól Guerrera z 88-mej minúty bol pre Hamburg len malou náplasťou. Dortmund nezaváhal a zvíťazil vysoko 5:1.

Hoffenheim svojim výkonom proti Hannoveru len potvrdil, že kríza stále trvá. V prípade, že by Hoffenheim doma zvíťazil, mohol sa dostať do bojov o pohárové priečky. Ale ani táto motivácia nepriviedla hráčov k lepšiemu výkonu. Zápas Hoffenheimu s Hannoverom bol z väčšej časti nudný a nezáživný. Objavili sa v ňom aj svetlejšie momenty, ale tie gólom nekončili. Ani jeden klub totiž nedokázal zo svojich príležitosti skórovať. Hoffenheim môže byť rád, že napokon získal aspoň bod, pretože v druhom polčase boli herne lepší hráči Hannoveru. Diváci v tomto zápase gól nevideli a tak sa museli uspokojiť s remízou 0:0.

Tabuľky a štatistiky


Dortmund sa s 37 bodmi nachádza medzi vedúcou trojicou tímov. Proti Hoffenheimu odohrá svoj prvý domáci zápas po zimnej prestávke. Pred pauzou sa mu doma darilo. Z posledných 5 domácich zápasov vyhral 4-krát a raz remízoval. Vyhral s Augsburgom 4:0, Kolínom 5:0, Wolfsburgom 5:1 a so Schalke 2:0. Remízoval s Kaiserslauternom 1:1. Skóre Dortmundu je po 18-tich zápasoch vynikajúce 40:13. Bayern je však na tom ešte lepšie 45:13. Päť gólov je presne to, čo delí Dortmund od čela tabuľky. Keď sa pozrieme na výsledky z domácich zápasov zistíme, že Dortmundu nerobí veľký problém nasúkať súperovi okolo 5 gólov za zápas. Hráči to ale budú mať ťažšie. Objavila sa správa, že najväčšia hviezda klubu, Mário Gӧtze, môže kvôli zraneniu chýbať až dva mesiace. Okrem neho sú zranení aj Koch, Santana a brankár Weidenfeller.

Hoffenheim sa nachádza na 8-mej priečke a od pohárov ho delí už 6 bodov. V hre vonku sa mu nedarí. Z posledných 5 zápasov vyhral iba s Norimbergom 2:0 a prehral so Stuttgardom 2:0, Schalke 3:1, Hamburgom 2:0 a Leverkusenom tiež 2:0. Celkové skóre Hoffenheimu je vyrovnané 19:19. Skóre prezrádza, že Hoffenheim dáva veľmi málo gólov. Proti Dortmundu nenastúpi Vorsah a Jaissle.

Vzájomné zápasy


Vo vzájomných zápasoch prekvapujúco vedie Hoffenheim, ktorý vyhral 3-krát. Dortmund zvíťazil 2-krát a remíza sa zrodila rovnako 3-krát. Dortmund sa pred vlastným publikom určite bude chcieť ukázať v čo najlepšom svetle. Hoffenheim má momentálne krízu a nedarí sa mu skórovať.

Tipujem výhru Dortmundu s kurzom okolo 1,40.



Kolín – Schalke, 18.30

Minulé zápasy


Kolín sa v minulom zápase predstavil na ihrisku Wolfsburgu. Aj napriek obrovským gólovým príležitostiam sa mu nepodarilo skórovať ani raz. Častejšie mali loptu na svojich kopačkách hráči Wolfsburgu, ale nedarilo sa im vypracovať žiadnu 100%-nú šancu. Situácia na ihrisku vyzerala tak, že jeden tím hral, zatiaľ čo druhý mal šance. To sa zmenilo v 74-tej minúte. Na ihrisko prišla jedna z posíl Felixa Magatha Giovanni Sio. Tento Francúz hru Wolfsburgu výrazne rozhýbal a v 79-tej minúte sa Vlci ujali vedenia. Kolín na inkasovaný gól nedokázal odpovedať a nezískal ani bod. O to viac ho môžu mrzieť nepremenené príležitosti.

Schalke v 18-tom kole privítalo hostí zo Stuttgardu. Stuttgard pôsobil neistým dojmom a ani sa poriadne nespamätal a už mal v bránke prvý kúsok. Schalke predvádzalo vynikajúcu defenzívu, čo bola v prvej polovici sezóny ich najväčšia slabina. Už v prvom polčase musel z trávnika odísť zranený Hӧwedes. To však Schalke vôbec nepoznačilo a hráči pokračovali vo skvelom výkone. Hlavne v druhom polčase boli k neudržaniu Huntelaar a Draxler. Schalke pridalo ešte dva góly a to v 57 a 80-tej minúte. Gólom z 87-mej minúty sa Stuttgardu podarilo skóre aspoň trochu upraviť. Zápas sa napokon skončil výsledkom 3:1.

Tabuľky a štatistiky


Schalke potvrdilo svoje vyjadrenia a po minulom sa nachádza v priamom boji o titul. Bodovo sa dotiahlo na Bayern a vedúcu trojicu (Bayern, Dortmund, Schalke) od seba delí iba rozdielne skóre. Navyše im na chrbát dýcha Moenchengladbach, ktorý zaostáva iba o jeden bod. Schalke vstúpilo do druhej polovice sezóny vynikajúco. Útok bol veľmi nebezpečný a čo je hlavné zlepšila sa aj obrana. V hre vonku je to štvrtý najlepší tím. Z posledných 5 zápasov vyhrali s Hamburgom 2:1, Leverkusenom 1:0, remízovali s Hannoverom 2:2, prehrali s Dortmundom 2:0 a vyhrali s Hertou 2:1. Proti Kolínu nenastúpia Hӧwedes, Farfán, Holtby, Jones, Kluge, Kenia a Fahrmann.

Kolín po minulom kole klesol o jednu priečku nadol. Aktuálne je na 11-tom mieste a od zóny ohrozenia ho delia 4 body, takže to nie je najhoršie. Hra na domácom ihrisku je priemerná z 9 odohratých zápasov nazbieral 14 bodov. Z posledných 5 zápasov 3-krát vyhral s Hannoverom 2:0, Augsburgom 3:0, a Freiburgom 4:0, raz remízoval s Mainzom 1:1 a rovnako raz prehral s Moenchengladbachom 3:0. Celkové skóre Kolínu je záporné 27:36. Zranení sú: Petit, Jemal, Chihi a Buchtmann.

Vzájomné zápasy


Vo vzájomných zápasoch jasne vedie Schalke, ktoré vyhralo 10-krát. Kolínu sa podarilo zvíťaziť v 4-och stretnutiach a nerozhodne sa zápas týchto tímov skončil tiež 4-krát. V boji o titul je viac klubov, ktoré sú nesmierne vyrovnané. Aj najmenšie zaváhanie môže v konečnom zúčtovaní zohrať veľkú rolu. Hráči Schalke si to určite uvedomujú a v Kolíne budú chcieť zvíťaziť.

Myslím, že sa im to podarí a preto tipujem výhru hostí s kurzom okolo 2,00.