Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (28.1.)

sobota, 28. január 2012 18:50 | Autor: Jakub Vaverka

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (28.1.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (28.1.) | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Zimné prestupové obdobie je tu a s nim aj spojené prestupové šialenstvo v elitných európskych ligách. Prinášame vám dnešný diel noviniek zo sveta futbalu, ktorý dopĺňame o veľmi žiadané a populárne prestupové špekulácie.

Chovanec trénerom SR?
V posledných týždňoch sa vo veľkom diskutuje o tom, či SFZ rozviaže zmluvu Vladimírom Weissom a bude hľadať nového trénera národného tímu. Voľbou číslo jeden by v tom prípade mal byť údajne aktuálny tréner Plzne Pavel Vrba, no SFZ má podľa špekulácií rôznych slovenských médií pod drobnohľadom aj bývalého trénera Sparty Praha Jozefa Chovanca, ktorý skončil na letnej len nedávno. Rodák zo slovenských Dolných Kočakoviec v minulosti viedol aj českú reprezentáciu.

Medzi spoluhráčmi zo španielskej reprezentácie to vrie pre El Clásico
Špílmacher FC Barcelona Xavi po remíze 2-2 v stredajšom El Clásicu vyhlásil, že Madridčania nevedia prehrávať.  Naopak Sergio Ramos, ktorý bol na Nou Campe v stredu v noci vylúčený obvinil cez sociálnu sieť Twitter svojho spoluhráča z reprezentácie Sergia Busquetsa, že je obyčajný simulant.

Kuyt do Fiorentiny?

Talianska Fiorentina získala pred niekoľkými dňami do svojich radov útočníka Amauriho a veľmi rada by sa posilnila aj o Holanďana Dirka Kuyta z FC Liverpool. Je však veľmi málo pravdepodobné, že by Kenny Dalgish v súčasnej situácií, kedy sa jeho tímu príliš nedarí v útoku povolil odchod jednej z klúčových postáv ofenzívy The Reds.

Ramires mimo

Dnes síce Chelsea vo štvrtom kole FA Cupu zdolala QPR na jeho ihrisku 1-0, no za postup zaplatila priveľkú cenu, keď prišla o záložníka Ramiresa, ktorému hrozí skutočne dlhá pauza.  Brazílsky reprezentant bude pauzovať minimálne štyri týždne a The Blues tak v dôležitej časti sezóny nepomôže.

Kanouté neodchádza

Reprezentant Mali Frederic Kanouté ostáva minimálne do konca sezóny v Andalúzii v drese FC Sevilla. Kanouté mal viacero ponúk a aj sám vôľu odísť, no v ročníku 2011/2012 bude pomáhať Sevilly a ktovie, možno si svoj odchod medzitým rozmyslí.

Uškovič do Ružomberka

Dnes už bývalý útočník Dukly Banská Bystrica Dušan Uškovič, ktorý patril k najlepším hráčom a strelcom „Vojakov“ opúšťa stredné Slovensko. Uškovič sa stal novým hráčom Ružomberka, kam si ho vyžiadal tréner Aleš Křeček. Liptáci deklarovali, že v budúcej sezóne by si radi zahrali v pohárovej Európe a hráč ako Uškovič sa im zaiste zíde.

Cissokho zrejme zostane

Aly Cissokho zrejme Lyon počas zimy neopustí. Veľký záujem o obrancu francúzskeho klubu mal hlavne Juventus, no ten podľa hráčovho agenta plánuje urobiť ponuku na jeho kúpu až počas leta.

Slovan zdolal Sláviu

V dnešnom prípravnom zápase zdolal Slovan Bratislava v menšej repríze bývalého federálneho derby Sláviu Praha 2:0. O góly “belasých” sa postaral Šebo a Čermák. Prípravný zápas dnes odohrala aj Dunajská Streda, ktorá dostala poriadny výprask na ihrisku Olomoucu (6:0) či Senica, ktorá prehrala s 1.FC Slovácko 2:1.

Cissého by mohol nahradiť Inzaghi

37-ročný veterán v službách AC Miláno Pippo Inzaghi by mohol na sklonku svojej kariéry obliekať dres Lazia Rím. To by ho rado videlo vo svojom kádri v prípade, ak sa im podarí úspešne predať Djibrila Cissého.