Main Content

PRE TIPUJÚCICH: Preview 19. kola Bundesligy - nedeľa

nedeľa, 29. január 2012 11:57 | Autor: Martin Hrušovský

PRE TIPUJÚCICH: Preview 19. kola Bundesligy - nedeľa
PRE TIPUJÚCICH: Preview 19. kola Bundesligy - nedeľa | zdroj: Martin Hrušovský pre Sport7.sk

Prinášame vám analýzu k nedeľňajšiemu zápasu nemeckej Bundesligy medzi Mainzom a Freiburgom.

Mainz – Freiburg, 15.30

Minulé zápasy

Mainz v minulom kole odohral zápas na ihrisku Leverkusenu. Úvod zápasu hosťom vôbec nevyšiel a po prvom polčase prehrávali už 2:0. V druhom polčase bol opäť aktívnejší domáci Leverkusen, ale v 46-tej minúte prišlo zo strany Mainzu vynikajúce striedanie. Na ihrisko prišiel uzdravený Szalai a Caligiuri. Hneď v 50-tej minúte sa podarilo Mainzu znížiť a v 53-tej dokonca vyrovnať. Vyrovnávací gól strelil práve striedajúci Caligiuri. Leverkusen sa však opäť dostal do tlaku a v závere stretnutia dokázal dať víťazný gól na 3:2.

Freiburg naposledy privítal na svojom ihrisku predposledný Augsburg. Bol to zaujímavý zápas, pretože Freiburg bol v tom čase posledný. Oba tímy si dobre uvedomovali dôležitosť tohto zápasu a hrali veľmi opatrne. V tomto taktickom dueli mal nakoniec predsa len prevahu domáci tím. Freiburg si dokázal vypracovať šance a v závere zápasu sa mu jednu podarilo aj premeniť. Domáci Freiburg zvíťazil 1:0 a predbehol svojho súpera z Augsburgu.

Tabuľky a štatistiky

Mainz sa nachádza na 15-tom mieste a od zóny ohrozenia ho delí iba jeden bod. Pred zimnou pauzou bola jeho forma veľmi zlá. Z posledných 5 zápasov nevyhral ani raz. Remízoval 3-krát a prehral 2-krát. O trochu lepšie hrá Mainz doma. Z posledných 5 zápasov prehral s Augsburgom 1:0, Brémamy 3:1, vyhral so Stuttgardom 3:1 a Bayernom 3:2 a naposledy remízoval s Hamburgom 0:0. Celkové skóre Mainzu je samozrejme záporné a to 24:32.

Freiburg sa po minulom kole posunul z posledného 18-teho miesta na 17-te. Z tímu odišiel počas aktuálneho prestupového obdobia Cissé, čo je výrazné oslabenie útoku. Hra Freiburgu na ihriskách súpera je veľmi slabá. Dokonca je to druhý najhoršie hrajúci tím vonku. Z 8 domácich zápasov sa mu podarilo získať len 5 bodov. Z posledných 5 zápasov prehral so Schalke 4:2, Kaiserslauternom 1:0, vyhral s Norimbergom 2:1, remízoval s Hoffenheimom 1:1 a znovu prehral s Kolínom 4:0. Freiburg delí od posledného miesta iba jeden bod. Bez najlepšieho strelca to bude mať celý tím veľmi ťažké a je otázne, či sa im podarí udržať v najvyššej súťaži.

Vzájomné zápasy

Vo vzájomných zápasoch vedie Freiburg, ktorý vyhral 7-krát. Mainz sa z troch bodov radoval 6-krát a 5-krát sa body delili. Od Mainzu sa očakáva, že po nevydarenej prvej polovici sezóny bude v tabuľke stúpať. Mierne zlepšenie formy bolo viditeľné aj v zápase na pôde Leverkusenu. Freiburg to bude mať ťažšie. Po výhre nad nováčikom súťaže Augsburgom sa síce dostal z posledného miesta, ale iba na rozdiel jediného bodu.

Tipujem výhru domáceho Mainzu s kurzom okolo 1,73.