Main Content

Preview: MS v hokeji 2010: Nemecko - USA, 7. máj

štvrtok, 6. máj 2010 18:28 | Autor: TASR

Zajtra večer sa v Nemecku roztočí hokejový kolotoč v podobe 56 zápasov a nebude sa hrať o nič iné ako o titul majstra sveta. Šesťnásť krajín najskôr odohrá súboje v štyroch základných skupinách a tradične nebude medzi nimi chýbať ani Slovensko.

Tento krát v inej pozícií ako v  minulosti, noví hráči, nový tréner, nový systém. Jednoducho povedané, jedna veľká neznáma, ktorú rozlúštime už v najbližších dvoch týždňoch.

Nemecko ako usporiadateľská krajina, si pripravilo v skutku veľkolepé otvorenie turnaja. Stále obľúbenejšie zápasy pod otvoreným nebom, inšpirovali aj nemeckých organizátorov a výsledkom je otvárací zápas domácej reprezentácie proti výberu USA v Gelsenkirchene pred 75 000 tisíc divákmi.


Nemecko vs. USA (Skupina D)

Máme tu teda otvárací zápas a v ňom si skrížia hokejky hráči Nemecka a Spojených štátov amerických. Američania si môžu vyberať z pól milióna registrovaných hráčov a predsa posielajú pomerne neznámu partičku. Útok budú ťahať mladíci Okposo, Dubinsky a v bráne bude stáť Scott Clemmensen. Američania doteraz získali 16 krát medailu, ale zo zlata sa tešili naposledy ešte v roku 1960. Po zisku strieborného olypmpíjskeho kovu, odmietlo veľa hráčov účasť na MS a tak sa útok na titul majstra sveta v podaní spojených štátov neočakáva. Nemci naopak posielajú osvedčenú zostavu z ostatných rokov a určite si budú chcieť pred vlastným publikom zlepšiť aktuálne 12. miesto v rebríčku IIHF. Hokejisti s orlom na hrudi dokázali v doterajšej historii MS vydolovať štyri medailové umiestnenia, v podobe dvoch strieborných a dvoch bronzových medailí, ale posledné roky doslova balancujú medzi elitnou A a nižšou B kategóriou. Aj keď budú nemeckí hokejisti motivovaní domácim prostredím, v tomto zápase by som skôr vsadil na mladú americkú dravosť a šikovnosť. Američania vstúpia do turnaja víťazstvom a Nemci budú musieť dôležité body zobrať niekomu inému.

Náš tip : 2 - výhra USA

Tipujte na víťazstvo USA s Bet365. Kurz 1.50 !