Main Content

REBRÍČEK: 5 najlepších obrancov Bundesligy

nedeľa, 29. január 2012 13:46 | Autor: Martin Hrušovský

REBRÍČEK: 5 najlepších obrancov Bundesligy
REBRÍČEK: 5 najlepších obrancov Bundesligy | zdroj: Martin Hrušovský pre Sport7.sk, foto SITA

Po sérií rebríčkov najlepších útočníkov a stredopoliarov Bundesligy vám prinášame rebríček najlepších obrancov nemeckej ligy. Budeme radi, keď sa k nemu vyjadrite v diskusií pod článkom.

 

  Benedikt Hӧwedes

Hӧwedes začal s futbalom už od útleho veku. Hral v klube svojho rodného mesta TuS Haltern. Ako 13-ročného ho do svojich radov povolalo Schalke 04. V júli 2007 podpísal profesionálnu zmluvu so Schalke a v októbri toho roku odohral svoj prvý zápas a to hneď v Lige Majstrov. Hӧwedes pravidelne nastupoval aj za reprezentáciu Nemecka. Zahral si v U-18, U-19, U-20 aj U-21. V roku 2011 debutoval v národnom tíme Nemecka proti Uruguayu. Aktuálne je to jeden z najlepších obrancov v Nemecku.

  Christian Fuchs


Fuchs sa narodil 7. apríla 1986 v Rakúsku. Jeho talent si hneď všimli a pravidelne nastupoval v reprezentačných zápasoch U-17, U19 a U-21. Od roku 2006 hráva za seniorský tím Rakúska, kde patrí k hlavným postavám mužstva. Najdôležitejšia časť jeho klubovej kariéry sa odohrala v rokoch 2008-2010. Vtedy hral za VfL Bochum a neskôr za Mainz. V júli 2011 prestúpil do Schalke 04, kde sa mu zatiaľ veľmi darí. Povestná je hlavne jeho ľavá noha, ktorou dokáže kvalitne centrovať a kopať priame kopy. Fuchs nastupuje na ľavom kraji obrany a mnohými odborníkmi je považovaný za jedného z najlepších na svojom poste. 

  Mats Hummels


Hummels naštartoval svoju kariéru v Bayerne Mníchov. Tam ale odohral iba jediný zápas. Ostatok času strávil v B-tíme. V roku 2008 odišiel na hosťovanie do konkurenčnej Borussie Dortmund. O rok nato do Dortmundu prestúpil za čiastku 4,2 milióna eur. Aktuálne je jeho hodnota mnohonásobne vyššia. Odhaduje sa na 18 až 20 miliónov eur. Jeho klubová kariéra je úspešná. V minulej sezóne s Dortmundom vyhral ligovú trofej. V reprezentácii hral za mládežnícku U-21, ale od roku 2010 nastupuje za seniorský tím Nemecka. V Bundeslige hrá na poste stopéra, ale rovnako sa vie presadiť aj na poste defenzívneho záložníka.

  Neven Subotić


Neven Subotić sa vo svojom detstve mnohokrát sťahoval a tak mal na výber viac krajín, ktoré môže reprezentovať. Ponúkali sa Bosna a Hercegovina, USA, Nemecko a Chorvátsko. Subotić si však vybral rodné Srbsko. V roku 2009 odohral svoj prvý reprezentačný zápas proti Rumunsku. Od vtedy odohral za Srbsko viac ako 20 zápasov. Jeho klubová kariéra sa začala v Mainze. Tu strávil 2 sezóny, ale Mainz sa nedokázal udržať v prvej Bundeslige a zostúpil. Subotić predvádzal skvelé výkony aj v druhej lige a tie neostali bez pozornosti. V roku 2008 prestúpil do Borussie Dortmund, kde hrá aj v súčasnosti. Zaujímavosťou je, že keď Subotić začínal v Mainze trénoval ho Jürgen Klopp, ktorý v súčasnosti trénuje práve Dortmund.

  Philipp Lahm


Philipp Lahm sa narodil v Mníchove, kde napokon aj začal svoju futbalovú kariéru. Hral za mládežnícky tím Bayernu Mníchov. V sezóne 2003/2004 odišiel na hosťovanie do Stuttgartu. Jeho návrat do Bayernu spomalilo nepríjemné zranenie. Po zranení však nadviazal na svoje predchádzajúce výkony a stala sa z neho jedna z najväčších hviezd Bayernu. V súčasnosti je aj kapitánom svojho klubu. V reprezentácii debutoval v roku 2004 proti Chorvátsku. Od vtedy odohral za Nemecko viac ako 60 zápasov. Lahm je neodmysliteľnou súčasťou svojho národného tímu a dlhodobo podáva ako v reprezentácii tak aj v klube vynikajúce výkony.