Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (29.1.)

nedeľa, 29. január 2012 16:07 | Autor: Jakub Vaverka

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (29.1.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (29.1.) | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto miroslavstoch.com

Zimné prestupové obdobie je tu a s nim aj spojené prestupové šialenstvo v elitných európskych ligách. Prinášame vám dnešný diel noviniek zo sveta futbalu, ktorý dopĺňame o veľmi žiadané a populárne prestupové špekulácie.

Weiss sa vyjadril k Stochovi
Tréner slovenskej reprezentácie Vladimír Weiss tvrdí, že prestup Miroslava Stocha do Zenitu Petrohrad by mladému slovenskému záložníkovi mohol v kariére pomôcť hlavne z toho dôvodu, že ruská liga je kvalitnejšia ako turecká. Weiss zároveň dodal, že Stocha považuje za vynikajúceho futbalistu. Viac informácií tu.

Welbeck na Euro?
Tréner Manchestru United Alex Ferguson si myslí, že Danymu Welebeckovi neujde nominácia na Euro 2012 ak bude pokračovať vo  výkonoch z posledných týždňov.  Tréner reprezentácie Fabio Capello však má z čoho vyberať. V útoku Albiónu sa môžu okrem Welbecka objaviť aj Rooney, Sturridge, Bent, či Defoe.

Honda do Lazia
V posledných dňoch sa veľa diskutovalo o tom, že japonský reprezentant Keisuke Honda opustí ruskú Premier Ligu a vymení ju za taliansku Seriu A. Dnes už bývalý hráč CSKA Moskva oslabil svoje mužstvo pred ťažkým osemfinále Ligy Majstrov proti Realu Madrid a stal sa novou posilou rímskeho Lazia.

Hroššo sa vracia do Nitry

Nádejný slovenský brankár Lukáš Hroššo, ktorý bol na jeseň na hosťovaní v Slovane Bratislava a zachytal si aj v skupinovej fáze Európskej Ligy sa vracia pod Zobor, odkiaľ do Bratislavy prestúpil. Slovan totiž posilnil bývalý slovenský reprezentant Štefan Senecký a Hroššo by bol nadbytočný.

Škrt cez rozpočet

Real Madrid včera síce po oduševnenom výkone zdolal na vlastnom ihrisku poslednú Zaragozu 3-1, no drobné zranenia vyradili z hry defenzívneho stredopoliara Xabiho Alonsa a rýchlonohého obrancu Marcela. Obaja však majú čas na regeneráciu, lebo Španielsky pohár, ktorý sa hrá cez týždeň sa už Realu netýka.

Chelsea chce Hulka

Napriek tomu, že vedenie FC Porto deklarovalo, že útočníka Hulka nepredá za menej ako 100 miliónov eur ”The Blues“ sa nevzdávajú a snažia sa portugalskú stranu presvedčiť k jeho predaju za prijateľnejšiu cenu. Vo všeobecnosti sa však neočakáva, že by Hulk odišiel z portugalského tímu  ešte počas tejto sezóny.

Liverpool sa snažil vymeniť Carrolla

Viaceré anglické média informovali o pokuse Liverpoolu vymeniť Andyho Carrolla za Carlosa Tevéza z Manchestru City. Táto výmena už údajne stroskotala a za hlavný možný dôvod možno tipovať to, že Citizens nechcú, aby Tevéz hrával za iný klub Premier League. Manažér Liverpoolu Kenny Dalgish sa teraz údajne pokúša vymeniť Andyho Carolla za afrického útočníka Dembu Ba z Newcastle.

Capdevila na ceste späť?

Joan Capdevila sa môže po šiestich mesiacoch vrátiť do rodnej vlasti. Skúsený 33-ročný obranca sa nedokázal presadiť v Benfike a tak sa pravdepodobne už čoskoro vráti do Espanyolu Barcelona, v ktorom pôsobil na začiatku profesionálnej kariéry. 

Podolski bude chýbať

Lukas Podolski bude chýbať svojmu zamestnávateľovi 1.FC Kolín minimálne tri až štyri týždne. Obávaný nemecky kanonier, ktorý je v hľadáčiku viacerých európskych veľkoklubov, sa zranil vo včerajšom zápase so Schalke.

Ghana potvrdzuje úlohu favorita

Ghana vo včerajšom šlágri D-skupiny Afrického pohára národov zdolala Mali 2:0, keď sa o góly postarali dve najväčšie hviezdy tímu Gyan a Ayew. Účastník štvrťfinále MS 2010 tak zatiaľ naplňuje do bodky papierové predpoklady, podľa ktorých je Ghana hlavným favoritom afrického šampionátu.