Main Content

Tomáš Tatar: Keď si neviete prihrať, je ťažké vyhrať zápas

pondelok, 25. apríl 2022 10:16 | Autor: TASR

Tomáš Tatar
Tomáš Tatar | zdroj: TASR

Slovenský hokejista Martin Fehérváry si v noci na pondelok v zámorskej NHL pripísal na konto asistenciu. Washington však prehral doma s Torontom 3:4 po nájazdovom rozstrele. Slovenský obranca absolvoval 19:17 min a na Erika Kallgrena vyslal dve strely. Tampa s Erikom Černákom triumfovala na štadióne Floridy 8:4 a ukončila 13-zápasovú víťaznú sériu Panthers. Nikita Kučerov zaznamenal dva góly a tri asistencie. Černák strávil na ľade 20:06 min a na trestnej lavici si odsedel sedem minút.

Washington okrem prehry prišiel aj o svojho lídra Alexandra Ovečkina, ktorý sa v tretej tretine zranil v hornej časti tela a duel nedohral. Ruský kanonier po brejku prepadol cez hokejku brankára Kallgrena a tvrdo narazil ľavým ramenom o mantinel. Chvíľku zostal na ľade a potom odkorčuľoval rovno do šatne. "Hovoril som s ním a myslím si, že bude v poriadku. Vždy je hrozivé, keď skončí Ovečkin na ľade, ale je to tvrdý chlap," povedal útočník T. J. Oshie. "Nakorčuľoval do mojej hokejky a zakopol. Nebolo mojím úmyslom potknúť ho a dúfam, že je v poriadku," uviedol pre nhl.com Kallgren. Ovečkin odohral 77 zo 79 duelov Capitals v prebiehajúcej sezóne a dva vynechal pre koronavírusové protokoly. Na konte má 50 gólov a 40 asistencií.

Toronto prehrávalo v tretej tretine 1:3, no dokázalo vyrovnať a v siedmej sérii nájazdov rozhodol o jeho triumfe Alexander Kerfoot. Vyrovnávajúci gól strelil necelú minútu pred koncom riadneho času Jason Spezza. "Nebol to náš najlepší večer, no nevzdali sme sa a ´comeback´ bol skvelý," povedal.

Florida prehrala prvýkrát od 27. marca a prišla o rekordnú víťaznú sériu. "Dnes nám vyschla studňa," priznal po zápase tréner "panterov" Andrew Brunette. Florida síce prestrieľala súpera 39:33, no gólovo mu sekundovala len do začiatku druhej tretiny, keď vyrovnala na 3:3. Následne sa dostali hostia do trojgólového vedenia a náskok už z rúk nepustili. Kučerovovi výborne sekundovali kapitán Steven Stamkos s dvoma gólmi i asistenciami a rovnako štvorbodový Victor Hedman (0+4). Dva góly strelil aj Nick Paul: "Vedeli sme o ich sérii a chceli sme byť tí, ktorí ju ukončia."

Hokejisti Caroliny Hurricanes zvíťazili v nedeľňajšom zápase na ľade New Yorku Islanders a dosiahli štvrtý triumf v sérii. "Ostrovania" prehrali piaty duel za sebou. Slovenský obranca Zdeno Chára odohral 18:05 min a do štatistík si pripísal dve trestné minúty, štyri hity, jeden blok a dva mínusové body. Carolina prišla pri výhre o brankára Anttiho Raantu, ktorý kryl 17 striel, no v priebehu druhej tretiny ho musel vystriedať Pjotr Kočetkov.

Detroit zvíťazil v New Jersey 3:0. Tomáš Tatar absolvoval v drese Devils 17:27 min a mal dva mínusové body. Brankár Alex Nedeljkovic mal 17 úspešných zákrokov a zaznamenal štvrtý shutout v sezóne. New Jersey nastúpilo bez Nica Hischiera a Jespera Bratta, ktorých vyradila choroba. "Keď stratíte Nica a Bratta, prídete o rýchlosť a musíte robiť veci jednoducho. V obrane sme hrali dobre, no chýbalo nám viac zručnosti," povedal tréner Lindy Ruff. New Jersey zaznamenal 17 striel na bránku, čo je najmenej v sezóne tímu. Jegor Šarangovič v 40. minúte rozvlnil sieť, no gól na 1:1 neplatil po tom, ako Detroit požiadal o prešetrenie situácie pre možný ofsajd. "Určite by nás to trochu pozdvihlo, no dnes sme nemali príliš veľa energie. Boli sme odpojení a nevedeli sme si prihrať. Potom je ťažké vyhrať zápas," povedal pre nhl.com Tatar.

Hokejisti Vegas neudržali vedenie a so San Jose nakoniec prehrali 4:5 po predĺžení a nájazdoch. Rozhodujúci premenil v tretej sérii Thomas Bordeleu. "Rytieri" si tak opäť skomplikovali šancu na postup do play off. Vegas bojuje o poslednú voľnú kartu na Západe, z deviateho miesta stráca na ôsmy Dallas tri body a práve "hviezdy" ho privítajú na svojom ľade v najbližšom zápase. "Je to horká pilulka. Musíme vyhrať nasledujúci zápas. Ak sa to podarí, nikdy neviete, čo sa môže stať. Dnes to bola naozaj tvrdá prehra, ale stále sme živí. V utorok v noci musíme vyhrať, aby sme si udržali šance," povedal kapitán Vegas Mark Stone.

Istotu postupu nemá ešte ani siedmy tím na Západe Nashville. "Predátori" v noci na pondelok prehrali doma s Minnesotou 4:5 po predĺžení, v ktorom rozhodol 1,3 sekundy pred koncom Dmitrij Kulikov. Filip Forsberg sa stal len druhým hráčom histórie Nashvillu, ktorý pokoril 40-gólovú hranicu v sezóne, minulý utorok to dokázal aj Matt Duchene. Roman Josi sa stal prvým obrancom, ktorý nazbieral v sezóne aspoň 70 asistencií od čias Briana Leetcha. Ten pokoril túto métu v sezóne 1995/96 v drese New Yorku Rangers. Útočník Wild Kevin Fiala si pripísal gól a asistenciu a v sezóne nazbieral už 84 bodov (33+51). V historických štatistikách Minnesoty tak o jeden prekonal Slováka Mariána Gáboríka a zaradil sa na druhé miesto za Kirilla Kaprizova (103 b).