Main Content

Premier League: Drogba najlepším futbalistom FC Chelsea

piatok, 7. máj 2010 15:17 | Autor: TASR

Útočník Didier Drogba sa stal najlepším hráčom anglického futbalového veľkoklubu FC Chelsea v končiacej sa sezóne 2009/2010. Reprezentant Pobrežia Slonoviny dominoval v ankete fanúšikov "The Blues" premiérovo od roku 2004, keď zamieril na Stamford Bridge z francúzskeho OlympiqueMarseille.

Tridsaťdvaročný zakončovateľ prežíva v drese Chelsea vydarenú sezónu, na svojom konte má už 26 ligových gólov a v poradí kanonierov sa delí o prvú priečku s Waynom Rooneym z Manchestru United. Práve tieto dva tímy sa v nedeľňajšom záverečnom 38. kole Premier League 2009/2010 na diaľku pobijú o majstrovský titul - Chelsea privíta Wigan Athletic a "červení diabli" si zmerajú sily so Stoke City. Londýnčania majú aktuálne na čele tabuľky pred United jednobodový náskok.

"Fíha, všetkým fanúšikom z celého srdca ďakujem. Keď som sem prišiel, nebolo to pre mňa jednoduché. Robil som veľa chýb, ale všetci mi pomáhali. Momentálne som najšťastnejší a želám si, aby táto chvíľa trvala roky," vyhlásil Didier Drogba.

Ashley Cole vyhral hlasovanie pre najkrajší gól sezóny a Florent Malouda sa stal najlepším hráčom Chelsea v sezóne podľa jeho tímových kolegov.