Main Content

Preview: Slovenská Corgoň liga, 32. kolo: Celý víkendový program

piatok, 7. máj 2010 15:39 | Autor: Štefan Álló

Po 31. kole, ktoré sa hralo netradične v stredu k nám v sobotu zavíta predposledné, už 32. kolo. V stredu sa nám stále nevyjasnila otázka majstra, ani vypadávajúceho. Ak nám počasie dopraje, môže to byť pekný futbalový víkend.

FK Senica – FC Nitra

Obe mužstvá vyšli v minulom kole bodovo naprázdno. Senica prehrala v Ružomberku 2:1, Nitra podľahla Banskej Bystrici 3:1. Tréner Senice, Radim Nečas má vrásky na čele, keďže viacerí hráči z kádra sú zranení. Prísľubom môže byť Juraj Piroška, ktorý sa dostáva naspäť do starej dobrej formy. Napriek problémom sa chce mužstvo rozlúčiť s domácimi priaznivcami víťazstvom. Nitrania sú aj napriek prehre v poslednom kole stále na štvrtom mieste. Mužstvu bude chýbať útočník Rák pre zranenie, ale zbrane ešte neskladajú. Hráči chcú udržať dôležitú pozíciu v tabuľke.

Začiatok zápasu: 
sobota, 8. máj,   18:00
Náš tip: 1X


 

MŠK Žilina – FK DAC 1904 Dunajská Streda

Žilinčania v prípade víťazstva mohli oslavovať titul už na pôde Dubnice, ale keďže v zápase len remizovali 1:1, všetko sa muselo odkladať. V sobotňajšom zápase hráči nechcú nechať nič na náhodu a v zápase idú jasne za víťazstvom. V prípade víťazstva, bez ohľadu na výsledok zápasu Slovana môžu v Žiline vypuknúť majstrovské oslavy. Mužstvo trénera Gargera prehralo so Slovanom 0:1 a tak sa ešte hlbšie zamotali do záchranárskych prác. V zápase navyše vylúčili stredopoliara Halimiho, ktorý bude mužstvu chýbať v sobotňajšom zápase.

Začiatok zápasu: 
sobota, 8. máj,   18:00
Náš tip: 1


Spartak Trnava – MFK Dubnica

Aj v tábore Spartaka má realizačný tím veľa starostí. Stredu prehrali na pôde Prešova 3:0 a v zápase prišli o vylúčeného brankára, Slovenčiaka, i o stredopoliara Koneho, ktorý sa vážne zranil. Aby to nebolo všetko, za trest nemôže nastúpiť Doležaj, i viacerí hráči pre zranenia. Tréner Malatinský bude mať čo robiť, aby mohol postaviť bojaschopné mužstvo. Dubničania v poslednom kole prekvapili s remízou proti Žiline. Málokto čakal, že mladé mužstvo bojujúce o zotrvanie v súťaži potrápi rozbehnutú Žilinu.  Či sa im to podarí aj proti Trnave uvidíme sobotu.

Začiatok zápasu:  sobota, 8. máj,   18:00



ŠK Slovan Bratislava – Dukla Banská Bystrica

Slovan si víťazstvom v Dunajskej Strede udržal nádej na zisk titulu. Avšak to už nemá vo vlastných rukách. V poslednom kole porazili  DAC 0:1, ale podľa vypracovaných šancí mohli  zvíťaziť aj výraznejším rozdielom. V zápase sa nechal vylúčiť útočník Sylvestr a preto bude v nasledujúcom zápase chýbať. Dukla v poslednom zápase zvíťazila nad Nitrou, a tým si zabezpečila tretie miesto i účasť v Európskom pohári. Jedinou smutnou správou pre priaznivcov je, že tréner Jankech na konci sezóny opúšťa trénerskú lavičku.

Začiatok zápasu: 
sobota, 8. máj,   18:00
Náš tip: 1
 

MFK Ružomberok – MFK Petržalka

Mužstvo Ružomberka ťahá výbornú sériu domácich víťazstiev, keď z jarných domácich vystúpení vyhralo všetky zápasy. Po trénerovi Jankechovi skončí na lavičke aj tréner František Straka, ktorému vedenie nepredĺžilo končiaci sa kontrakt. O výbornej práci trénera svedčí aj fakt, že Ružomberok má šancu skončiť na štvrtom mieste tabuľky. Zverenci Petra Fiebera v dôležitom zápase len remizovali s poslednými Košicami a preto otázka zostupujúceho je stále otvorená. Petržalka v jarnej časti ešte nebodovala na súperových ihriskách, body získali len v domácom prostredí. V poslednom vystúpení pred domácim publikom sa chce tréner Straka rozlúčiť víťazstvom, aj preto čaká mužstvo Petržalky  náročná úloha.

Začiatok zápasu:
  sobota, 8. máj,   18:00
Náš tip: 1

>> Tipujte výhru Ružomberka na Bet365 s kurzom 1,62
 

MFK Košice – 1. FC Tatran Prešov

Košičania uhrali bezgólovú remízu na pôde konkurenta Petržalky a to aj vďaka počasiu, keďže sa hralo na premočenom blatistom teréne, kde neplatili futbalové, ale bojovné zákony. Mužstvo je stále na chvoste ligovej tabuľky, ale v tomto kole majú reálnu šancu sa z nej odlepiť. Vďaka stredajšej výhre sa Prešovčania definitívne vyhli boju o záchranu, ktorý aj ich mierne zasiahol. V zápase s Trnavou zvíťazili jasne 3:0. Hráči predvádzali pekný útočný futbal. Od návratu Prešova do najvyššej súťaže na pôde Košíc ešte neprehrali. Uvidíme, či to tak  ostane aj po sobotňajšom zápase.

Začiatok zápasu: 
sobota, 8. máj,   18:00
Náš tip: 1

>> Tipujte výhru Košíc na Bet365 s kurzom 1,36