Main Content

Preview MS v hokeji 2010: Predzápasové analýzy ku všetkým sobotňajším zápasom

piatok, 7. máj 2010 16:36 | Autor: TASR

Piatková slávnosť v podobe otváracieho zápasu je ešte pred nami no zajtra už pôjdeme tak povediac na ostro. Skupiny A, B, C začnú svojimi prvými zápasmi. Do hry vstúpi aj veľký favorit Kanada, zo severských štátov sa môžeme tešiť na Fínov. Majstrovstvá sveta v hokeji sa práve začínajú.


Kanada vs. Taliansko  Skupina B


Asi nikto si nevie predstaviť iný výsledok tohoto zápasu ako víťazstvo Kanady. Tu sa derie na povrch skôr iná otázka a to, koľko gólov dokážu vyprodukovať hokejisti z kolísky hokeja proti absolútnemu hokejovému trpaslíkovi. Vsadil by som určite na vysoké víťazstvo Kanady, ktorá bude mať tento zápas skôr ako zahrievací. Kanada prišla v netradične mladom zložení a určite sa mladí hokejisti budú chcieť pred všetkými ukázať. Najväčšia hviezda javorového výberu by mal byť Steven Stamkos, aktuálny držitel Mourice Richard Trophy pre najlepšieho strelca základnej časti NHL. Mladú generáciu budú ďalej predstavovať jednotka posledného dtraftu, John Tavares, trojka toho istého draftu Matthew Duchene, či dvojica z Atlanty Trashers Evander Kane, Rich Peverly.  Potrebné skúsenosti do tímu prinesú Ryan Smyth, (rok narodenia 1976), Ray Whitney (1972). Taliani v tomto zápase jednoducho nemájú absolútne žiadnu šancu a čo i len tesná prehra, by bola z ich strany veľkým prekvapením. Taliani podľa všetkého opäť zažijú záchranárske práce, ale nikto od nich asi ani viac neočakáva.

Náš Tip : Over 6.5 kurz Bet365 1.71 > Tipujte  na Bet365 !



Fínsko vs. Dánsko  Skupina D

Reprezetácia z krajiny tisícich jazier, prišla do Nemecka s minimum posilami z NHL, ale aj napriek tomu majú kvalitný tím. V bráne bude stáť objav tejto sezóny Pekka Rinne z Nashvillu, obrana je zložená z KHL, švédskej a fínskej ligy. Podobne je na tom aj útok s tromi posilami zo zámoria, v podobe Antti Miettinena (Minnesota Wild), Lauri Korpikoskiho (Phoenix Coyotes) a Jussi Jokinena (Carolina Huricanes). Dáni, aktuálne 13. v rebríčku IIHF, nastúpia v útoku s Petrom Reginom z Ottawy Senators a určite nedajú svojim súperom nič zadarmo. Aj keď dánsky hokej pomaly napreduje, na svojho severského suseda to stačiť určite nebude. Fínsko povedie do boja tento rok ako kapitán Sami Kapanen, ktorý síce ukončil reprezentačnú kariéru minulý rok, ale všetci dobre vieme ako sa hokejisti radi vracajú na vrcholové podujatia, koniec koncov príkladov nájdeme neúrekom. Dáni ešte nikdy neskončili na majstrovstvách sveta lepšie ako desiaty (1949, 2007) a ani tento rok sa neočakáva prienik do prvej osmičky. Tip na víťaza je teda v tomto zápase jasný a Suomi si pripíšu prvé body do turnaja.

Náš Tip :

Celkove skóre - menej ako 6,5 - kurz 1,85 na bwin.com >> Tipujte na bwin.com !
alebo
Čas strelenia prvého gólu medzi 0:01-9:59 - kurz 1,58 na expekt.com 



Švajčiarsko vs. Lotyšsko  Skupina C

Švajčiarsko, ako zakladajúci člen medzinárodnej hokejovej federácie, je stabilným účastníkom Majstrovstiev sveta už dlhé roky. Po olympiáde vo Vancouveri nastala vo výbere helvetskeho kríža zmena na poste trénera a tak môžeme očakávať určité zmeny aj v hernom štýle. V bránke bude s najväčšou pravdepodobnosťou stáť skúsený Martin Gerber, momentálne chytajúci v ruskej KHL. Obrana je zložená výlučne z domácej švajčiarskej ligy a obdobne je na tom aj švajčiarska ofenzíva. Výnimku tvoria iba dvaja hokejisti z nižších zámorských súťaží : Ambuhl, Niederreiter. Medailové úspechy švajčiarskeho hokeja už dávno zapadli prachom, ale práve nový tréner a herný systém, by mohli v posledných rokoch nepríjemných Švajčiarov posunúť ešte o kúsok vpred. Na druhej strane stojí výber Lotyšška, proti ktorému  odohrala slovenská reprezentácia dva posledné prípravné zápasy. Pobalstká krajina posiela do Nemecka zaujmavý mix hráčov, z ktorého polovica hrá za Dinamo Riga a druhá polovica je zložená z rôznych líg po celom kontinente. Najlepším hráčom Lotyšov bude asi tradične brankár Edgar Masalskis. U Lotyšov je vždy ťažko predpovedať ako im výjde šampionát, ale v prvom zápase tipujem výhru Švajčiarov už po 60 minútach.

Náš tip : víťazstvo Švajčiarska kurz Bet365 1,35  >> Tipujte  na Bet365 !