Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (2.2.)

štvrtok, 2. február 2012 17:09 | Autor: Jakub Vaverka

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (2.2.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (2.2.) | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Zimné prestupové obdobie je tu a s nim aj spojené prestupové šialenstvo v elitných európskych ligách. Prinášame vám dnešný diel noviniek zo sveta futbalu, ktorý dopĺňame o veľmi žiadané a populárne prestupové špekulácie.

Özil chce ostať v Madride
Mestut Özil je v Madride skutočne spokojný o čom svedčia aj jeho slová, ktoré priniesli španielske médiá. Nemec s tureckými koreňmi, ktorý sa postupne prepracoval do základnej zostavy Josého Mourinha povedal, že ak by bolo na ňom, tak by na štadióne Santiaga Bernabeua ostal až do konca jeho kariéry.

Spokojný Lalkovič
V posledný deň prestupového termínu sa rozhodlo aj o najbližšej budúcnosti slovenského útočníka Milana Lalkoviča. Reprezentant Slovenska do 21 rokov, ktorý je kmeňovým hráčom Chelsea FC, bude do konca sezóny pôsobiť v holandskom ADO Den Haag. Samotný Lalkovič sa v jednom z rozhovorov vyjadril, že so svojím novým pôsobiskom je nadmieru spokojný.

Kello do Rakúska?

Marián Kello, ktorý momentálne pôsobí v škótskej Premier League, je stále v centre prestupových šumov. O brankára „srdiečok“ z Hearts sa aktuálne zaujímavá viedenská Austria. Je však veľmi málo pravdepodobné, že Kello prestúpi, nako2ko podľa vlastných vyjadrení chce ostať v Škótsku minimálne do konca sezóny.

Seneckého odchod, príde Kováč?

V posledných dňoch sme vám prinášali správy o prestupe Štefana Seneckého do Slovana Bratislava, no nakoniec je všetko inak.  Senecký uprednostnil pred Belasými angažmán v Sivasspore a úradujúci majster okamžite začal zháňať náhradu. Ako možná posila sa javí Pavol Kováč, ktorý v minulosti obliekal dres Olympiacosu, Dunajskej Stredy či Dubnice.

Gignac odmietol Everton

Francúzsky reprezentant André Pierre Gignac  sa počas jesennej časti Ligue 1 nepohodol s trénerom Didierom Deschampsom a bol preradený do B tímu. Navyše sa k jeho problémom pridalo aj nepríjemné zranenie. Futbalová verejnosť očakávala, že Gignac v januári odíde, no kanonier odmietol ponuku Evertonu a rozhodol sa, že zabojuje o stratené renomé.

Barcelona mala na mále

Včera bolo na programe aj druhé semifinále Copa del Rey, kde v prvom zápase Valencia hostila Barcelonu na mýtickom štadióne Mestalla. Domáci mali skutočne blízko k víťazstvu, no na druhej strane mohli aj prehrať, lebo Lionel Messi nepremenil pokutový kop.  Zápas, ktorý napokon skončil 1-1, poznačil aj zlý výkon rozhodcov, ktorí mylne nevylúčili hosťujúceho brankára Pinta a naopak Kataláncom neuznal regulárny gól. Odveta sa hrá v stredu na Nou Campe.