Main Content

Po 2. tretine: Smolný vlastenec mladej hviezdy, dvojitá oslabovka a klinický Dubois

pondelok, 16. máj 2022 16:43 | Autor: Jakub Vaverka

Juraj Slafkovský
Juraj Slafkovský | zdroj: TASR

Po druhej tretine prehrávame s Kanadou 1-3. Pred treťou časťou hry je rozhodne potrebné zlepšiť efektivitu, pretože do šancí sa Slováci dostávajú.

V úvode druhej tretiny nám pristrihol krídla Mislav Rosandič, ktorý dostal 2+2 za vysokú hokejku. Celkovo sedel na trestnej lavici dnes už šesť minút. Slováci bránili s vypätím všetkých síl, napokon sme inkasovali po smolnom teči Juraja Slafkovského, pričom presný zásah bol priznaný Duboisovi.

Kanada sa v momentoch dostala do drvivého tlaku, ale Adam Húska predviedol niekoľko famóznych zákrokov, čím udržal chlapcov s dvojkrížom na hrudi v hre o víťazstvo. Naši chlapci sa následne otriasli, zlepšili pohyb a začali preberať taktovku. Žiaľ, viaceré vyložené šance sme premeniť nedokázali, pričom výborné zákroky predviedol aj gólman Thompson.

Aktívna hra priniesla vylúčenie Andersona, následná presilová hra využitá nebola. Príležitosti boli, ale nie a nie to tam padnúť. Proti súperovi ako je Kanada to nemohlo ostať nepotrestané. Dve minúty pred koncom využil svoj um a dôraz Pierre-Luc Dubois a pridal svoj druhý gól v zápase. Bohužiaľ, do kabín Slovensko odišlo za stavu 1-3. Opäť nám tak nevyšla druhá časť hry.

Verme, že v tretej tretine sa vyvarujú zverenci Craiga Ramsayho nedovolených zákrokov, ktoré dostávajú Javorové listy na koňa, plus na opačnej strane ľadu uvidíme zlepšenú efektivitu. Tá bude z hľadiska bodového zisku kľúčová. 

Slovensko do toho!