Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (3.2.)

piatok, 3. február 2012 18:59 | Autor: Jakub Vaverka

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (3.2.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (3.2.) | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk

Zimné prestupové obdobie je už za nami, no prestupové špekulácie sú stále v kurze. Prinášame vám dnešný diel noviniek zo sveta futbalu, ktorý dopĺňame o ďalšie špekulácie, ktoré obleteli svet futbalu v posledných hodinách.

Stoch pokračuje vo výborných výkonoch
Miroslav Stoch čakal dlhú dobu kým si získal dôveru od trénera Fenerbahce Akyuta Kocamana. V poslednom období ho však turecký tréner konečne stavia do základnej zostavy žlto-čiernych, čo mu nitriansky rodák spláca krásnymi a dôležitými gólmi. Vo včerajšom stretnutí proti  Samsunsporu strelil s22-ročný slovenský reprezentant už svoj ôsmy gól v sezóne, čím sa stal najlepším strelcom tímu spoločne s Belgičanom Alexom. Stoch však má na svojom konte len 13 štartov v základnej zostave a tak je z toho pohľadu suverénne najefektívnejším strelcom Fenerbahce. Posledný gól Miroslava Stocha si pozrite na tomto videu.

Terry už nie je kapitánom
John Terry je v poslednom období známejší vďaka škandálom ako vďaka predvedenej hre. Veľkej časti anglickej verejnosti sa už dávnejšie znechutil po tom ako podviedol svoju ženu s manželkou spoluhráča Wayna Bridgea. V tejto sezóne je Terry hlavnou persónou v kauze rasizmu, keď mal vulgárne počastovať Antona Ferdinanda z QPR. Anglická asociácia FA preto neváhala a Terryho zbavila pozície kapitána v anglickej reprezentácii.

Slovenské pumy

Slovenských futbalistov už nebude obliekať nemecká firma Adidas. Novým partnerom SFZ sa stala spoločnosť Puma. Národné dresy by mali vraj vyzerať podobne ako tie talianske z MS 2010. Ján Kováčik pre médiá povedal, že Puma predložila zo všetkých firiem najvýhodnejšiu ponuku a preto nebol dôvod váhať s podpisom zmluvy.

Drogba možno ostane

V poslednom čase sa veľkom diskutovalo o možnom odchode Didiera Drogbu z Chelsea. Reprezentant Pobrežia Slonoviny, ktorý momentálne pomáha svojej krajine na Africkom Pohári národov, údajne opustí The Blues po konci aktuálnej sezóny. Samotný futbalista však nevylúčil ani možnosť, že by v Chelsea ostal aj v budúcom ročníku.

Citizens chcú Hazarda

Prestupový termín skončil len pred dvoma dňami, no už teraz sa začínajú vynárať najnovšie špekulácie smerom k tradične bohatšiemu letnému prestupovému obdobiu. Belgický supertalent Eden Hazard, ktorý aj napriek silnému vábeniu Chelsea napokon ostal do konca sezóny vo francúzskom Lille, by v lete mohol posilniť Manchester City. Potvrdil to manažér Citizens Roberto Mancini, ktorý však zároveň priznal, že bude veľmi náročne Hazarda získať v konkurencií  ďalších záujemcov na čele s Chelsea a Realom Madrid.

Pato a Kaka stále na muške

Carlo Ancelotti, ktorý je od nového roka trénerom Paris Saint-Germain v januárovom prestupovom termíne síce nezískal vopred medializované posily, no skúsený Talian vyhlásil, že Pata z AC Miláno a Kaká z Realu Madrid sa pokúsi opäť kúpiť  v lete.  Obidvoch spomínaných hráčov pozná bývalý tréner Chelsea zo svojho pôsobenia v AC Miláno.