Main Content

PRE TIPUJÚCICH: Preview 20. kola Bundesligy - sobota

sobota, 4. február 2012 11:48 | Autor: Martin Hrušovský

PRE TIPUJÚCICH: Preview 20. kola Bundesligy - sobota
PRE TIPUJÚCICH: Preview 20. kola Bundesligy - sobota | zdroj: Martin Hrušovský pre Sport7.sk, foto SITA

Nemecká Bundesliga je v plnom prúde a nás dnes čaká ďalších 6 stretnutí 20. kola. Prinášame vám analýzu k trom z nich.

Herta Berlín – Hannover, 15.30
 
Minulé zápasy

Herta sa v minulom kole stretla s Hamburgom. Bol to dôležitý zápas pretože víťaz sa mohol dostať na bezpečnú bodovú vzdialenosť od zostupových miest. Herta hrala doma a určite mala chuť na bodový zisk. Začala síce aktívnejšie, ale behom pár minút sa do tlaku dostali hostia. V 24-tej minúte Herta inkasovala a prehrávala 1:0. Aj naďalej bol aktívnejší Hamburg a v nadstavenom čase prvého polčasu zvýšil na 2:0 Petrić. Ani v druhom polčase neprišlo zo strany Herty zlepšenie. Až v závere sa podarilo domácim aspoň znížiť na 2:1 zásluhou Lassogu. Herta mala možnosť aj zrovnať skóre, ale to ja jej už nepodarilo. Zápas napokon skončil 2:1 v prospech HSV.

Hannover v minulom kole nastúpil pred očami vlastných divákov proti Norimbergu. Prvú príležitosť v zápase mali síce hostia, ale potom sa ujal kormidla Hannover. V 18-tej minúte otvoril skóre najlepší strelec Hannoveru Abdellaoue. Po výmene strán sa Norimberg výrazne zlepšil a začal oveľa viac útočiť. Vo veľkej šanci sa ocitol český útočník Pekhart, ale vyrovnať sa mu nepodarilo. V tomto zápase už gól nepadol a tak Hannover konečne získal vytúžené 3 body.

Tabuľky a štatistiky


Herta sa po minulej prehre nebezpečne priblížila ku tímom zo zóny ohrozenia. Momentálne je na 15-tom mieste a od 16-teho Kaiserslauternu ju delia iba 2 body. Herta je najhoršie hrajúci tím doma. Z posledných 5 zápasov nevyhrala ani raz, 2-krát remízovala s Mainzom 0:0, Leverkusenom 3:3 a 3-krát prehrala s Moenchengladbachom 2:1, Schalke 2:1 a Hamburgom tiež 2:1. Skóre majú samozrejme záporné a to 25:30. Proti Hannoveru nenastúpia: Raffael, Mijatović, Lell, Franz a Janker.

Hannover je v tabuľke na 7-ej priečke. Od pohárovej 6-tej priečky ho delia 3 body. Pred minulým kolom Hannover dlho čakal na trojbodový zisk. Teraz sa mu to konečne podarilo a priblížil sa pohárovým priečkam. Hannoveru sa vonku vôbec nedarí. Z posledných 5 zápasov 2-krát prehral s Moenchengladbachom 2:1 a Wolfsburgom 4:1 a 3-krát remízoval s Freiburgom 1:1, Kaiserslauternom 1:1 a Hoffenheimom 0:0. Skóre Hannoveru je po 19-tich kolách záporné 21:24. K dispozícii nebudú hráči: Ya Konan, Schulz, Pogatetz, Miller, Hauger, Hauggui, Carlitos, Aycicek a Andreasen.

Vzájomné zápasy


Vo vzájomných zápasoch vedie Herta v pomere 9:4. Body sa delili 5-krát. Pre oba tímy nastala zmena v minulom kole. Herta sa ocitla tesne nad zónou ohrozenia a Hannover sa priblížil pohárovým priečkam na rozdiel troch bodov. Hannover má momentálne lepšiu formu, no na jeho strane je pomerne veľa chýbajúcich hráčov. Domáca Herta určite nebude chcieť spadnúť na úplné dno tabuľky a pokúsi sa zabojovať aspoň o bod.

Môj tip je remíza s kurzom okolo 3,1.



Schalke – Mainz, 15.30

Minulé zápasy

Schalke sa v minulom zápase stretlo s domácim Kolínom. Prvý gól v tomto zápase mohli diváci vidieť už v 4-tej minúte po tvrdej rane Podolského. Domáci tak vyhrávali 1:0. Po strelenom góle sa Kolín trochu stiahol a začal hrať taktickejšie. V druhom polčase sa pokračovalo aj naďalej v podobnom tempe. Až v 60-tej minúte dokázal svojim premiérovým gólom vyrovnať Marica. Hráči Kolínu mali viac príležitostí strhnúť víťazstvo na svoju stranu, ale ani jednu nedokázali využiť. Potvrdilo sa staré známe pravidlo „nedáš, dostaneš“ a v 72. minúte sa druhýkrát presadil Marica. V 78-mej minúte fauloval v pokutovom území Brečko a Huntelaar nemal problém penaltu premeniť. Schalke tak viedlo 3:1. Gólový účet uzavrel v 82. minúte Hӧger. Schalke zvíťazilo 4:1 a dokázalo sa udržať v čele tabuľky.

Mainz privítal na svojom ihrisku posledný Freiburg. Hlavne v úvode sa domácim veľmi darilo a už v 3-tej minúte dával na 1:0 Choupo-Moting. Aj v tomto zápase sa kopala penalta a faulujúci Diagne dostal tiež červenú kartu. Penaltu premenil Polanski a stav bol 2:0. Na 3:0 zvyšoval opäť Choupo-Moting a o víťazovi bolo rozhodnuté. Oslabený Freiburg sa zmohol aspoň na jeden gól, ktorý dal v 67. minúte Krmáš. V tomto zápase sa už nič dôležité neudialo a skóre 3:1 ostalo nezmenené.

Tabuľky a štatistiky

Schalke sa aj po 19-tom kole nachádza medzi trojicou tímov na čele tabuľky. Od 4-tého miesta ich však delí iba jeden bod. Proti Mainzu bude hrať Schalke doma, kde má výbornú bilanciu. Z 10 odohraných zápasov prehrali iba 2-krát a až 8-krát zvíťazili. Z posledných 5 zápasov vyhrali všetky. S  Hoffenheimom 3:1, Norimbergom 4:0, Augsburgom 3:1, Brémamy 5:0 a so Stuttgardom 3:1. Zaujímavé je skóre Schalke. Doposiaľ inkasovali 24 gólov. Keď to porovnáme s Bayernom (13 inkasovaných gólov), Dortmundom (14 inkasovaných gólov), alebo Gladbachom (12 inkasovaných gólov), príde nám až neuveriteľné ako s nimi môže Schalke držať krok. Odpoveďou na túto otázku je vynikajúci útok, ktorý sa postaral o 45 gólov, čo je druhé najvyššie číslo z celej ligy. V zápase proti Mainzu nenastúpia: Baumjohann, Fährmann, Holtby, Hӧwedes, Jones, Kenia, Kluge a otázny je štart Raúla. Nastúpiť by však mal uzdravený Farfan.
Mainz sa nachádza na 12-tej priečke a po víťazstve nad Freiburgom sa dostal od zóny ohrozenia na rozdiel 3 bodov. Z posledných 5 zápasov vonku nevyhral ani raz. Remízoval s Hertou 0:0, Wolfsburgom 2:2, Kolínom 1:1 a prehral s Moenchengladbachom 1:0 a Leverkusenom 3:2. Skóre Mainzu je záporné a to 27:33. Zranení sú: Allagui, Gopko, Ivanschitz, Risse, Schonbeim, Stieber a Svensson.

Vzájomné zápasy


Vo vzájomných zápasoch je úspešnejšie Schalke, ktoré vyhralo 7-krát, zatiaľ čo Mainz iba 4-krát. Body sa delili iba raz. Schalke sa určite chce udržať v bojoch o titul, čo mu pravdepodobne zabezpečí iba víťazstvo. Mainz sa v tabuľke posunul smerom hore a momentálne ho nemusia trápiť žiadne záchranárske povinnosti.

Tipujem výhru Schalke s kurzom okolo 1,65.



Hamburg - Bayern Mníchov, 18.30

Minulé zápasy

Hamburg sa v minulom kole predstavil na ihrisku Herty Berlín. Domáca Herta bola v úvode o niečo lepšia. Hamburg však časom hru vyrovnal a neskôr bol lepším a dotieravejším tímom. V 24-tej minúte padol úvodný gól. Po výbornej práci a následnom centri Diekmeiera sa trafil Jansen. V závere prvého polčasu poslal Petrić svoj tím už do dvojgólového vedenia. Aj po výmene strán boli na ihrisku lepší hostia. Mali niekoľko príležitostí definitívne pochovať nádeje Herty na zvrat v zápase. To sa však nestalo a v 81. minúte znížil na 2:1 Lassoga. Po typických chybách v obrane HSV mohli hráči Herty dokonca vyrovnať, no nestalo sa tak a hostia dotiahli zápas do víťazného konca.

Bayern privítal na svojom ihrisku Wolfsburg. Tento zápas mal jasného favorita, ktorým bol domáci tím. Papierové predpoklady sa napokon aj naplnili. Takmer celých 90 minút sa hralo na bránku hostí. Wolfsburgu robili problémy najmä útoky po stranách v podaní Ribéryho a Robbena. Už v úvode zápasu sa dokázal presadiť Gomez, ale gól mu nebol uznaný pre postavenie mimo hry. Obliehanie bránky Wolfsburgu pokračovalo a po výmene strán otvoril skóre Gomez. Bayern mal aj naďalej množstvo šancí, ale poistka v podobe druhého gólu prišla až v nadstavenom čase, keď sa neobvyklým spôsobom presadil Robben. Bayern napravil svoje zaváhanie proti Gladbachu a vlkov porazil 2:0.

Tabuľky a štatistiky

Hamburg sa po dôležitom víťazstve s Hertou Berlín posunul na 11-tu priečku tabuľky. Výsledky z domácich zápasov sú veľmi kolísavé. V posledných 5 zápasov remízovali s Kaiserslauternom 1:1, vyhrali s Hoffenheimom 2:0 a Norimbergom 2:0, znovu remízovali s Augsburgom 1:1 a naposledy prehrali s Dortmundom vysoko 5:1. Hamburg by mal jednoznačne zlepšiť obranu, ktorá dokáže až neuveriteľne chybovať. Súperi tieto chyby trestajú a to sa odzrkadľuje aj na skóre HSV 24:33. Hamburgu chýba: Arslan, Tӧre, Berg, Castelen a Skjelbred.

Bayern si aj naďalej vďaka výbornému skóre 46:13 drží prvú priečku v tabuľke. Má 40 bodov, čo je rovnako ako ďalšie dva tímy. Okrem Bundesligy, čaká Bayern o niekoľko týždňov aj Liga Majstrov, kde by sa podľa vyjadrení hráčov radi dostali až do finále, ktoré sa hrá v Mníchove. To bude ale náročná cesta a práve preto by si Bayern mal vypracovať aspoň nejaký náskok na čele tabuľky. Z posledných 5 zápasov na ihrisku súpera Bayern 2-krát vyhral s Augsburgom 1:2 a Stuttgardom 1:2, a až 3-krát prehral s Hannoverom 2:1, Mainzom 3:2 a Moenchengladbachom 3:1. Proti Hamburgu nenastupia: Contento, Rafinha a van Buyten.

Vzájomné zápasy


Vo vzájomných zápasoch vedie Bayern, ktorý vyhral 8-krát. Hamburg vyhral 6-krát a body si podelili 4-krát. Bayern má najlepší útok v lige a myslím si, že hráči ako Gomez, Kroos, Robben a Ribéry budú deravej obrane HSV robiť veľké problémy. Uvidíme ako vyrieši problém s obranou Bayern, pretože až traja defenzívny hráči sú mimo hru. Aj napriek tomu si myslím, že Hamburgu sa Bayern nepodarí ubrániť.

Tipujem výhru hostí s kurzom okolo 1,56.